Govt tjänstemän vid 2011 G20 agnade med porr

Värdera “en regeringskälla i Paris,” The Telegraph i Australien rapporterar att många delegater till februari 2011 G20-mötet i Paris var luras av en e-post som påstås länkar till “nakenbilder på Carla Bruni.” Bruni är en före detta supermodell som blev Frankrikes president Nicolas Sarkozy tredje fru i 2008, och var känd för att ta av henne kläderna i sin tidiga karriär.

Mottagare som nappade körde en trojansk häst program som visas X-rated fotografier. The Telegraph säger e-post uppmanas användarna att öppna “en bifogad fil”, men det är troligt att det faktiskt gav en länk till programmet. Faktiska bilagor har varit passé i många år.

“Nästan alla som fått e-post nappade”, sade regeringskälla till The Telegraph, och tillade att detta ingår representanter från Tjeckien, Portugal, Bulgarien, Ungern och Lettland. Datorerna av högre tjänstemän infekterades och vidarebefordrade e-post till andra.

Historien rapporterar att attacken var tänkt att ha sitt ursprung i Kina, men inga detaljer ges. Händelsen är fortfarande (!) Under utredning.

G20 är grupp om tjugo finansministrar och centralbankschefer från 19 industriländer och EU. Dessa länder “står för cirka 86% av bruttovärldsprodukten (GWP), 80 procent av världshandeln (inklusive inom EU-handel), och två tredjedelar av världens befolkning.”

Ms Bruni har gått vidare till en karriär som popsångerska.

Hat tips till Volokh Conspiracy.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund