IBM till offshore 150 jobb, säger union

Den Australian Services Union (ASU) hävdade idag att IT-jätten IBM planerar att offshore jobb från ett antal av sina driftcentraler till Kina och Indien.

Sally McManus

(Credit: den website.com.au)

Förbundet hade blivit kontaktad av ett antal anställda som informerade det av flytten, enligt förbundet filial sekreterare Sally McManus. Arbetarna hade sagt förändringarna kommer att påverka cirka 150 arbetstillfällen från system driftcentraler belägna i Baulkham Hills och Cumberland Forest i Sydney, liksom Clayton i Melbourne. Positionerna skulle flytta till offshore-center i Bangalore, Indien och Shen Zhen, Kina, sade McManus.

McManus sade hon trodde att IBM var beredd att göra ett uttalande till anställda om planen, som ännu inte gjorts vid skrivande stund. Förbundet har kontaktat IBM kräver att höras innan tillkännagivandet gjordes. IBM hade ännu inte svarat, enligt McManus.

“Vi är mycket bekymrad över att IBM inte har följt skyldigheter gentemot sina anställda och vidtagit åtgärder för att mildra negativa resultat”, säger McManus.

  kontaktade IBM om sanningen i påståendena. “Det finns inga meddelanden inom de områden som lagts fram, men IBM fortsätter att balansera sin kompetens och förmåga att möta de förändrade behoven hos våra kunder,” IBM talesman Matt Mollett sade, men skulle inte ytterligare kommentera frågan.

De Baulkham Hills centrera union tros påverkas var inblandad i strejk för drygt ett år sedan, som försökte få bättre villkor. Arbetare var nu mitt uppe i förhandlingar om ett kollektivavtal med företaget, säger McManus.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

“Det är ganska låg på [IBM] för att göra dessa människor överflödig efter att de har att förhandla fram ett kollektivavtal”, sade hon.

McManus trodde IBM har använt advokater för att fördröja utfrågningarna för att slutföra behandlar offshore-företag. “De använde mycket dyra juridiska ombud som har använt teknikaliteter att fördröja utfrågningarna”, sade hon.

ASU vet inte hur många IBM konton skulle påverkas om de centra flyttats utomlands, men McManus trodde att kvaliteten på tjänsten skulle minska.

Det är bevisat att de lokala stödcentra är bättre “, sade hon.” Fler missförstånd kan uppstå när stödet inte är lokala, eftersom saker och ting kan gå förlorade i översättningen.

IBM tillhandahåller tjänster för en uppsjö av företag, inklusive Qantas och Westpac, även om kontraktet med Westpac kommer upp för förnyelse i år.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec