iPhone 7 AirPod hörlurar har en tredjedel av konsumenternas berörda “

Apples beslut att ta bort den fysiska hörlursuttaget från sin iPhone 7 och 7 Plus telefoner i stället för AirPod blixt-aktiverade hörlurar “om” till 35 procent av konsumenterna i Australien, enligt en undersökning av industrin analysföretaget Telsyte.

Telsyte frågade 1,097 australier 16 år eller över om beslutet skulle påverka deras sannolikheten för att köpa nya smartphones.

“Enligt Telsyte senaste forskningen, är australier uppdelat på avlägsnandet av hörlursuttaget på nya smartphones”, säger Telsyte.

Medan 35 procent av australiensarna är avstängda från att köpa en ny smartphone utan den traditionella analoga hörlursuttaget, 34 procent är inte heller orolig, och resten är osäkra. Även om detta är osäkert, Apple köpare verkar vara mindre intresserade.

Bara 28 procent av iOS användare är berörda och skulle föredra att behålla den analoga hörlursuttaget, med 25 procent inte säker, och 47 procent inte berörs.

Android-användare, under tiden, är mer bekymrade, på 36 procent, med 33 procent osäkra och 31 procent inte berörs.

Totalt 35 procent av konsumenterna är oroade, 31 procent är inte säker, och 34 procent är inte berörda.

Apple presenterade nya iPhone på onsdag i USA, med en av de mest anmärkningsvärda förändringar i luren avlägsnande av hörlursuttaget, med Apple för att nu ansluta hörlurar över Lightning, som nu används för kraft, ljud och kontroll.

“En del har frågat varför vi skulle ta bort den analoga hörlursuttaget från iPhone. Det har varit med oss ​​en mycket lång tid”, säger Apples marknadsföring chef Phil Schiller.

Anledningen till att gå vidare kommer ner till ett ord: Mod.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Mobility, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Om du vill koppla iPhone 7 med hörlurarna, användare helt enkelt öppna AirPods “laddnings rutan och tryck på Connect gång på smartphone skärm. iCloud-konton ansluter sedan AirPods som en ljudutgång för varje Apple-enhet som ägs av en användare.

De AirPods kostar $ 159 i USA, med prissättning i Australien ännu inte meddelats.

IPhone 7 har också en 4,7-tums Retina HD-skärm, quad-core A10 Fusion-processor, 7-megapixel Facetime HD framsidan kamera, 12-megapixel bakre kamera med 6 element lins, en icke-fysisk hemknappen med Force Touch feedback, och vatten- och dammsäkra till IP67 standard.

IPhone 7 Plus levereras med en 5,5-tums Retina HD-skärm, quad-core A10 Fusion-processor, två 12-megapixel vidvinkel och tele kameror med 2x optisk zoom, en icke-fysisk hemknappen med Force Touch feedback, och vatten och damm proofing till IP67 standard.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet