Microsoft misshandel Kinas piratkopiering problem, eller är det bara en annan marknadsföringsknep?

Microsoft nyligen vunnit ett mål i en Peking domstol mot två kinesiska högteknologiska företag för intrång i upphovsrätten Windows, Office och SQL Server-produkter. Microsoft fick CN 3.180.000 ¥ ($ 510.000) i ersättning.

Men en analytiker tror att det kan vara ett marknadsföringsknep för att sälja fler Microsoft-märkta produkter i landet, känd för att vara en piratkraftpaket.

Enligt Microsofts avgifter, de två kinesiska företag, Mainone Zhida Technology Ltd. och Mainone IT Ltd, både under Mainone gruppen hade varit att kopiera, installera, och sälja upphovsrättsskyddat programvara från Microsoft och ombads så tidigt som 2011 av mjukvarujättens till vidta åtgärder och stoppa intrång sina rättigheter.

Efter nio månader fåfänga försök att få ett tillfredsställande svar, inlämnad Microsoft en stämningsansökan till en Peking mot de två företagen.

“Mainone agerande var inte enda allvarliga upphovsrättsintrång till Microsoft, de sätter också kundernas säkerhet på spel”, sade Microsoft Kinas chefsjurist Tim Cranton till en lokaltidning.

Mainone, ett av de största IT-tjänsteleverantörer medel små stora företag i Kina, inte överklaga.

Tillsammans med sin stadigt växande marknadsandel har Microsoft intensifiera sina ansträngningar i kampen mot piratkopiering i Kina i många år. Efter att sätta Hong Lei, hjärnan bakom en populär modifierad och enkel att installera piratkopierad version av Windows XP, bakom galler, kom Microsoft efter flera kinesiska företag som HISAP och Dazhong Insurance.

Men enligt analytiker Fang Xingdong, Microsofts skydd mot piratkopiering drag är inte bara att ta igen sina förluster till följd av brott mot upphovsrätten, var fall en del av en bredare en marknadsföringsstrategi i Kina.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, Cloud, Huawei hausse på moln mål, men försiktig i följande igenom, Smartphones, ZTE öppnar rösta för sin crowdsourced enhet, meddelar Axon 7 Mini

För vissa utomstående, Microsoft ser ut som offer för piratkopierade programvaror, men företagen fick stämde aldrig en chans mot Microsoft “, säger Fang.” Det finns miljontals mjukvaruutvecklare där ute, men varför vi bara höra från Microsoft?

Enligt Fang, lämnar Microsofts monopol konsumenterna inget annat val för att välja eller att förhandla utan att vända sig till piratkopierade programvaror.

Under det senaste decenniet, nästan alla medelstora och stora företag i Kina fick juridiska brev från Microsoft. Microsoft skickade sedan uppföljnings försäljare och bad företagen att betala eller vänta till bli stämd. “, Tillade Fang.” Dessa antipiratkopierings drag är inte att vinna stämningar, men att öka sin försäljning.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Huawei hausse på moln mål, men försiktig i följande genom

ZTE öppnar rösta för sin crowdsourced enhet, meddelar Axon 7 Mini