Nvidia lanserar provkörning att plugga GRID, moln virtuella arbetsstationer

Nvidia som syftar till att lägga mer grafiska processorer i datacenter, lanserade en provkörning program för sin Grid-teknik för att markera funktioner virtuella arbetsstationer via cloud computing.

Bolagets Grid-teknik gör det möjligt för grafik tunga applikationer såsom Autodesk AutoCAD att köra i molnet till alla enheter. Nvidia partners inkluderar HP, Dell, Citrix, VMware och Microsoft.

Enligt Milan Diebel, Senior Product Manager med Nvidia GRID, sade att provkörningen är ett sätt att låta potentiella kunder och intressenter att prova tekniken utan lots. “Den största smärtan poäng för VDI (Virtual Desktop Infrastructure) är att det tar mycket tid och pengar för att demo detta internt”, säger Diebel.

Diebel hävdar att företag går in i ett “virtualisering 2,0 era” där moln leverans av applikationer kan möta utförandet av en lokal dator för grafisk intensiv programvara.

Den provkörning finns i Nordamerika och Nvidia planerar att lansera Asia Pacific och Europa snart. För nu provkörning är endast tillgänglig för Windows, men Nvidia planerar versioner för Mac OS X och Linux.

Här är en titt på vad du ser på provkörningen

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys