Nya iPhones ett “pris” besvikelse i Kina

Jag vaknade vid 7:00 i morse för att ta en titt på den långa ryktas nya “billig” iPhone. Men när jag åt min Sina Weibo konto och ögnade igenom tusentals inlägg som sträcker sig från officiella kinesiska nyhetsbyrån konton och Apple-fans som stannade upp sent för lansering i USA, blev jag förvånad att det inte var en enda komplimang för iPhone 5c och iPhone 5s.

Apple ryktesspridning går in hyperdrive, men vilka är de verkliga frågorna som Apple behöver fokusera på med sin nästa iteration av iPhone?

Allt jag såg var klagomål och besvikelser. Skriv “iPhone” i Weibo sökruta, visa resultat, och du hittar samma sak. Jag förstår att det är inte bara i Kina att konsumenterna har blivit svårt att tillfredsställa som alla nya funktioner har noggrant läckt innan den officiella lanseringen.

Kinesiska nätanvändare säger den nya iPhone 5s är oerhört tråkigt, med undantag för fingeravtrycks låsa funktion som lyste deras nätter bara lite. Vissa nyhetsbyråer tog till valurnorna för att be de kinesiska konsumenterna sina tankar om iPhone 5c priserna i Kina.

I en Sina Tech undersökning, som fick mer än 100.000 röster i mindre än två timmar medan jag skriver detta inlägg, 35 procent av de tillfrågade sade att de skulle välja iPhone 5s, jämfört med 3 procents som gick för iPhone 5C. Resten sa att de skulle jag släppa dem båda. När det gäller priserna på iPhone 5c modeller, 87 procent av de tillfrågade angav färgade iPhone 5 intervall var prissatta sätt för dyrt för Kina.

De officiella priserna för iPhone 5s är identisk med iPhone 5 tidigare sålts i Kina, där low-end 16GB modellen är prissatt till 5,288 yuan (US $ 864) per set. Men på lång väntade billigare version, iPhone 5c, är prissatt till 4,488 yuan (US $ 733) för 16GB modellen. Detta var den enda “stor överraskning” till de kinesiska konsumenterna denna gång, men inte på ett positivt sätt, tyvärr.

Här är vad kinesiska nätanvändare säger på Sina Webo … “Det ljusnar kinesiska smartphone fattarnas dag.” “Apple är definitivt nästa Nokia.” “IPhone 5c: s C är inte billig, är inte Kina, det är Cheat!

Om iPhone 5s håller Apple i high-end marknaden i Kina, då vi inte bör förvänta sig en ljus framtid för svaga luren. Forskning av Canalys visade Apples andel i den kinesiska smartphones marknaden sjönk till bara 5 procent under andra kvartalet – rankad på sjunde plats efter ZTE och Huawei. Dess andel sjönk med nästan hälften jämfört med samma period föregående år. Dess största konkurrent, Samsung, toppar listan med en marknadsandel på cirka 18 procent.

Framtiden för iPhone 5c kan vara en katastrof i Kina. Som iPhone 5c prissättning kvar på den övre delen av marknaden i Kina, varför skulle kinesiska konsumenter som har råd med en iPhone bryr sig om 800 yuan skillnaden (US 131 $) mellan iPhone 5s och iPhone 5c, och väljer att gå för en plast och mindre kraftfull modell?

Vad mer, i Hong Kong, där de två nya iPhone också kommer att säljas i den första globala versionen är iPhone 5s 16GB modell kostar endast HK $ 5588 (721 US $), vilket är US $ 12 billigare än iPhone 5c säljs i Kina. Det innebär enorma smuggling vinster för parallellhandlare och dystra utsikter för den officiella försäljningen av iPhone 5c i Kina.

Alla förväntningar iPhone 5c i Kina har splittrats av sina priser. Marknaden här är verkligen världens snabbast växande smartphone marknaden, men det är också en marknad där folk har råd med 3000 yuan (US $ 490) mellanklassmodeller, enligt en kolumnist Zheng juni på Sina.

Nästan samma konfigurationer men förändringarna av färger, är iPhone 5c i stort sett samma som iPhone 5 “, säger Luo Liang, en annan kolumnist med Sina.” Om iPhone 5s riktar avancerade användare, vem kommer att köpa iPhone 5c till detta pris?

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Rörlighet, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

iPhone 5c, iPhone 5s: Anslutning prickarna i Apples planer

Prislappen fortfarande för högt för kinesiska marknaden