NZ regeringen lanserar produktiviteten i molnet

Nya Zeelands regering CIO Colin MacDonald lanserade den första fasen av en allt för regeringen molnbaserade kontorstjänst idag säger tjänsten kommer att hjälpa myndigheter att effektivisera sina stödsystem som de fokuserar på att omvandla sina kundtjänster.

Kontraktet för Office produktivitet as a Service (OPaaS) tilldelades Datacom som inledningsvis kommer att leverera e-post och kalendertjänster, inklusive arkivering och Data Loss Prevention till statliga myndigheter. Andra tjänster inkluderar fildelning, mobilitetstjänster, instant messaging och samarbete.

“OPaaS är tredje byggstenen i en svit av tjänster som syftar till att standardisera och förenkla IT management i statliga myndigheter, hjälpa dem att arbeta tillsammans, och göra dem mer effektiva och verkningsfulla” MacDonald säger.

“OPaaS kommer att vara värd i molnet så organ kommer alltid att ha tillgång till den nyaste och säkraste program utan att behöva hantera dessa applikationer själva. Byråer bara betalar för vad de behöver, när de behöver det, utan att behöva äga och underhålla sin egen infrastruktur. Detta sparar pengar och frigör organ för att fokusera på att skapa tjänster kunderna vill ha och förväntar sig.

Den första fasen av OPaaS innefattar en kärna tjänst Microsoft Exchange e-post och kalender, innehållsfiltrering för skadlig kod, virus och stötande innehåll, en SEEMail Gateway och e-postarkiv.

Det ger också uppgifter skadeförebyggande, autentisering, mobil åtkomst och återställning i en miljö för informations betyget till och med “begränsad”.

Den andra fasen, som lanseras senare i år, kommer att omfatta fildelning, enhetsbaserad konferenser, chatt, samarbete och webbaserad dokumentredigering.

Den nya tjänsten kompletterar två nyligen släppt molnprodukter, Desktop as a Service (Daas) och Enterprise Content Management as a Service (ECMS).

Inrikesfrågor arbetat med Institutionen för kulturvård, NZ Transportstyrelsen, NZ Qualifications Authority och ministeriet för primära industrier att utveckla OPaaS erbjudande.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på besluts koppar prissättning

? Domino partners med Flirtey för pizza drönare leverans

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, telekom, Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på beslut koppar prissättning, Innovation,? Domino partners med Flirtey för pizza drönare leverans