OPPO tecknar avtal med Optus för R7 smartphone

Kinesiska smartphone tillverkaren Oppo har meddelat att den har tecknat ett avtal med Optus, med teleföretaget att sälja R7 enheten i Australien från måndag.

Oppo presenterade sina high-end R7 och R7 Plus enheter i maj med de tidigare idrotts specifikationer för 3GB RAM, en 8MP framåtvända, autofokusering, anti-shake kamera, en 5-tums 1080p Super AMOLED skärm, en Snapdragon 615 processor, en snabbt laddnings och en Android 4.4-baserad version av ColorOS.

“Vi är mycket glada över att få arbeta med Optus att föra Oppo R7 på marknaden. Australien har alltid varit en nation av tidiga, och vårt samarbete med Optus ger ytterligare en kanal för dem att uppleva Oppo R7 stil i en flash” Michael Tran, Oppo Australien marknadschef, sade.

Optus “24-månaders efterhand kontrakt kommer att ge kunderna med R7 luren, 500MB data och obegränsad texter och samtal till australiensiska nummer för AU $ 40 per månad.

I Kina, kostar R7 2500 yuan ($ 402) i förskott.

“Vi har sett hur väl Oppo har gjort på andra marknader, så vi är glada över att kunna föra enheten till Optus kunder i Australien,” VP av mobil marknadsföring på Optus Ben White sa.

OPPO in i USA och europeiska marknaderna i december 2013 med sin 5,9-tums N1 smartphone, kostar 449 € i Europa – däribland Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Spanien, Skandinavien och Östeuropa – och $ 599 i USA . Företaget lanserade sedan samma enhet i Indien. N1 var den första CyanogenMod Android smartphone som skall framställas.

Oppo möter hård konkurrens på hemmamarknaden, kämpa med Xiaomi, Huawei, Lenovo och ZTE för dragkraft, liksom utländska telefon jättar inklusive Samsung och Apple.

För det första kvartalet 2015, smartphone marknaden i Kina faktiskt minskade med 4 procent på årsbasis efter att ha nått mättnad, förvärrar kinesiska mobiltelefontillverkare beslut att lansera sina produkter utomlands.

Huawei meddelade sitt resultat för det första halvåret 2015 förra månaden, med företaget genererar intäkter på 175.9 miljoner yuan ($ 28,3 miljarder), ett år till år ökning med 30 procent, med en rörelsemarginal på 18 procent.

“Huaweis mellanregister och high-end smartphones … har gjort avsevärda framsteg, hjälper oss att garantera kvalitet och hållbar tillväxt i konsument verksamhet” Huaweis Chief Financial Officer Meng Wanzhou sagt.

Huawei, som har den tredje högsta plats på den kinesiska marknaden, siktar på samma plats på den amerikanska marknaden. Det har också rapporterats fått godkännande av indiska myndigheter att börja tillverka mobiltelefoner i Indien. Detta kan ytterligare öka försäljningssiffror för företaget, som den indiska marknaden för smartphones förväntas växa i en takt på 26 procent per år under de kommande fyra åren, enligt en Sina nyhetsrapport. Bloomberg rapporterade i maj att Oppo också kommer att börja tillverka enheter i Indien och med denna månad.

Xiaomi såg liknande framgång, sälja 34,7 miljoner enheter under första halvåret, en ökning med 33 procent jämfört med föregående år. Även om det säljer produkter i USA och Sydkorea, telefoner är inte bland dessa.

Hugo Barra, chef för Xiaomi internationella verksamhet, sade i februari att detta berodde på språkbarriärer i fråga om att regler, förpackning, tillverkning och mjukvara, och tillade att bolaget hade “ingen ny information att dela om Europa”.

Företaget har varit framgångsrikt i att lansera telefoner på den indiska marknaden, men med sin low-end 12,999 rupier ($ 205) Mi 4i telefon meddelade i april.

Förra månaden började Shanghai konsumenträttigheter skydd kommissionen rättsliga åtgärder mot Oppo för förinstallera appar på sina smartphones, enligt en rapport från Shanghai Daily. En av de störande enheter var Oppo X9007, som kom med 71 appar förinstallerade, av vilka många inte kan avinstalleras.

Optus på måndagen meddelade också databank, som gör det möjligt för kunderna att dela en enda databidrag över sina enheter, inklusive mobiltelefoner, tabletter och donglar.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Optus meddelar databank

Dessa mobila och mobilt bredband post-paid planer kan förenas mellan enheterna av individer, familjer och småföretag, med en enda faktura och tilldelning data för alla.

“Vi vill att kunderna ska få ut det mesta av sina mobiler och surfplattor planer”, säger White.

Delning från en data pool innebär att du bara har ett lagförslag, och hålla koll på dataanvändning är så mycket enklare.

Optus maj uppvisade en tillväxt i sin mobila kundbas på 42.000 abonnenter under första kvartalet 2015. Mobila intäkter under kvartalet ökade med 15,9 procent på årsbasis, till AU $ 1,4 miljarder dollar, och med 6,8 ​​procent för helåret, till AU $ 5,4 miljarder dollar.

Från januari till mars Optus lagt 59.000 abonnemangskunder.

“Vi kommer att fortsätta att leda marknaden med innovativa, värdedrivna erbjudanden, ett expanderande 4G-nät fotavtryck och enastående kundupplevelse” Optus VD Allen Lew sade vid den tidpunkten.

Framöver kommer Optus fortsätta att differentiera sitt varumärke med nya hem och mobila produkter som leder marknaden i värde och flexibilitet, och som ger våra kunder friheten att använda data på ett sätt som passar deras livsstil.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga