Nokia är här appen att komma fram på Samsung Gear S, Galaxy-telefoner

Nokia på fredagen meddelade ett partnerskap med Samsung som inkluderar ankomsten av en HÄR beta app för Samsungs Android-baserade smartphones och planer för en fotgängare navigationssystem på Tizen-powerd, Samsung Gear S.

Flytten är första gången det finska företaget navigering app finns tillgänglig på Google-centric Android OS, liksom här är ingången till wearables utrymmet.

Alla tre av dessa telefoner är enastående och är prissatta lägre än en jämförbar iPhone 6s eller 6s Plus.

När det gäller Android beta appen är det planerat att anlända i oktober för att sammanfalla med lanseringen av Gear S, och kommer inledningsvis att begränsas till Samsung Galaxy smartphones.

När det gäller Gear S, här kommer driva en app som kallas Navigator, som erbjuder turn-by-turn navigation när man går eller använda kollektivtrafiken.

Förutom möjligheten att använda här utan internetuppkoppling, HÄR för Samsungs Galaxy-telefoner kommer att ha möjlighet att koppla ihop med Gear S att synkronisera rutter med Smartwatch. Detta gör det möjligt för användaren att planera promenader eller transitvägar på sin telefon, där skärmstorleken är mer mottaglig för sådana uppgifter, och sedan skicka rutten via Bluetooth till Smartwatch.

Offline-läge är definitivt här är claim to fame, eftersom den tillåter användare att ladda ner och spara kartor från nästan 100 länder för senare användning. Men eftersom det går i den tekniska världen, med ett hörn på en förmåga är en kortlivad fete. Googles senaste Maps uppdatering ingår offline kartstöd, utmanande här är signaturfunktionen.

Ändå teamet på HÄR är övertygade om att Samsung partnerskap kommer att bidra till appen bredda sin räckvidd till fler människor och företag i hela skärmar och operativsystem.

Vi tror att kartor och platsrelaterade funktioner är viktigt för alla operativsystem “, säger Sean Fernback, SVP av Dagligt rörlighet för HÄR.” HÄR syftar till att skapa nya kartor, plattformstjänster och plats moln erfarenheter till så många människor och företag som möjligt , oberoende av enhet och operativsystem de använder.

Mer

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Samsung meddelar Gear S medan LG lanserar officiellt G Watch R; Samsung avslöjar nya design “metallram Galaxy Alpha, VD för kartor Nokias verksamhet här lämnar att driva andra företagar intressen, kan Bad Microsoft Android patent ligger bakom Samsung rättegång

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

senaste omdöme