Opera expanderar annonsverksamhet i Afrika med AdVine förvärv

Opera Mediaworks, den norska webbläsaren tillverkarens USA-baserade reklam dotterbolag har förvärvat sydafrikanska mobilannonsnätverk AdVine.

Buyout ger Opera Mediaworks en partner som har sålt Opera egen mobilannonsutrymme, samt lager den förvaltar på uppdrag av tredje part, såsom mobiloperatörer, i Afrika. Det är en viktig marknad som många konsumenter på kontinenten tillgång till Internet direkt via mobilen, echewing skrivborden så många i Europa och USA lita på och tjäna den namnet “mobil första Afrika.

AdVine säljer ett antal Opera-baserade paket, såsom riktad reklam till användare av webbläsaren Opera Mini Smart sida, liksom annonsutrymme på Opera operatörspartnersidor, och betalas marknadsföring i Operas App Store.

För några år sedan, norska webbläsaren tillverkare Opera var verkligen kämpar. Nu är det sätter den nedersta raden front och center – och det är att ha en dominoeffekt på sina produkter, från kust till sina mobila erbjudanden.

Opera Mediaworks har inte avslöjat värdet av affären, men säger att det planerar att kraftigt utöka sina investeringar i människor och resurser över den afrikanska kontinenten.

Afrika är positionerat för att bli “mobila kontinenten” med experter förutspår en explosion i mobil dataanvändning under de kommande fem åren “, säger Mahi de Silva, VD för Opera Mediaworks.” Vi är särskilt glada över de hundratals miljoner av afrikansk och global konsumenter som kommer att limmas till Afrikanska mästerskapen 2015.

Köpet av AdVine är den senaste i en rad mobila reklaminköp som tar Opera djupare in i olika regioner. Webbläsaren tillverkare tidigare i år betalat omkring, $ 350 för mobil video fast AdColony, att rikta den amerikanska marknaden, och senare förvärvades tyska mobil, ad fast apprupt. Det har också förvärvat Hunt mobilannonser för den latinamerikanska marknaden och 4 Screen Reklam för Storbritannien.

Enligt Opera, tjänat sitt Mediaworks enhet annonser för 17.500 appar och webbplatser under det tredje kvartalet i år, upp från 14.000 föregående år, medan det totala antalet annonsvisningar som förvaltas av dotterbolaget ökade till över 187.500 miljoner, en ökning med nio procent jämfört med samma kvartal för ett år sedan.

Förra veckan Opera lanserade sin Opera Subscription Mobile butik, en ny produkt för mobiloperatörer på tillväxtmarknader som vill starta egna märkesvaror appbutiker. Stigningen operatörer är att de kan skapa “allt du kan äta” abonnemang baserade på en vecka avgift för konsumenterna och inte behöver oroa sig för att hantera App Store.

En annan av Operas produkter för att hantera kostnaderna för data i tillväxtmarknader är, dess Sponsrade Web Pass, återigen riktar sig till aktörer som kan erbjuda ad-sponsrad data planer.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Opera Mini att bli standardwebbläsare på Nokia-telefoner, Opera Software förvärvar AdColony för upp till $ 350, Opera kust webbläsare kommer till iPhone

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Opera