PayPal bank på den digitala plånboken

PayPal satsar att digitala plånböcker kommer att vara lika omvälvande för sektorn för finansiella tjänster som införandet av kreditkort och bankomater.

På tal till webbplatsen, PayPal och eBay australiska talesman Adrian Christie, sade att även de senaste finansiella tjänster innovationer som realtidsbank var viktiga, digitala plånböcker skulle i tid, ses som den största nyheten i den aktuella perioden.

“Om man tittar på betalningar innovation, såsom kreditkort i 50-talet och ATM på 80-talet, vi verkligen inte har sett mycket förändring”, sade han.

Men kommer digitala plånböcker vara så stor en innovation som kreditkort och bankomater, och det utvecklas väldigt snabbt och kommer inte att vara i form faktor som vi ser idag.

Medan bekvämligheten att betala för varor och tjänster med hjälp av en smartphone är övertygande, medger betalningsföretaget har en motvind övertyga konsumenterna att överge kontanter och mynt helt och hållet.

Vi har flyttat in i det första steget [betalnings innovation], vilket är den digitala plånboken, men det är mycket tidigt, eftersom att vara helt uppriktig, konsumenten inte ropar efter en digital plånbok “, sade han.” Cash och mynt fungerar riktigt bra och har gjort det i tusentals år.

Enligt Christie har PayPal arbetat med att ta itu med två viktiga faktorer som krävs för att lyckas med digitala plånböcker – bekvämlighet och täckning. Företaget har arbetat med små företag för att utveckla smartare kassaterminaler som kan acceptera digitala plånbok betalningar.

Dessutom är det också allt tillbaka sinande nya tredje part apps, såsom Beat The Q och äter nu, att konsumenterna att beställa och betala för kaffe och ta bort restaurang mat utan behov av kontanter. Det är också uppmuntrande utvecklare att skapa ytterligare applikationer genom företagets öppna API program, Beacon.

“Som den digitala plånboken framträder, hur du har lokal, nationell och internationell täckning kommer att vara en utmaning eftersom det är vad vi har kommit att förvänta från andra betalningssätt,” sade Christie.

Dessutom skulle lojalitetsprogram och rabatterbjudanden även vara avgörande faktorer för den nya tekniken är upptaget.

“Som vi ser utbredning ske och flera utlopp omfamna [digitala plånböcker] vi kommer att få se nya former av databaserad lojalitet som ger konsumenten”, säger Christie.

I stället för den digitala plånboken är om dig utnyttjas för din information, med rätt styr konsumenten ges värde och erbjudanden och incitament genom plånboken som förändrar vårt sätt att handla och vardagliga handel.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Bitcoin, sociala avgifter

I en kommentar till uppkomsten av en annan viktig nyhet inom sektorn för finansiella tjänster, Bitcoin, Christie sade att den digitala valutan kan visa sig vara lika stor störande för sektorn för finansiella tjänster som Napster var till musikindustrin.

Vad [digitala valutor såsom Bitcoin] flexar är allas fantasi om vad som är möjligt “, sade han.” Samtalet det driver och spänningen det driver bland utvecklare och innovatörer säger att det inte kommer att bli alltför länge innan vi har en digital plånbok som vi känner är ett normalt sätt att interagera och handla med.

I en kommentar till en annan innovation, sociala avgifter via plattformar som Twitter och Facebook, sade Christie i vilken utsträckning konsumenterna var villiga att blanda sociala och ekonomiska relationer skulle vara en avgörande faktor för utnyttjandet av dessa tjänster.

Konsumenterna lägger hinder upp mellan där de är villiga att etablera finansiella relationer och där de inte är “, sade han.” Tiden får utvisa huruvida människor är villiga att blanda dessa världar eller hålla helt tydlig åtskillnad mellan vad som är en social relation och vad är en ekonomisk relation.

Det har varit en massa oväsen när det gäller social handel och detaljhandel, men vi har inte sett en hel del volymer i det. Vad vi har sett är social påverka inköpsbeslut.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar