Det är fortfarande inte bra: hur förändring dödar tech

Jag ganska njuta av att besöka loppmarknader, och jag ler ofta när jag ser lådor med gammaldags VHS-videoband som rensas bort på 50 cent eller en dollar.

Det är inte bara en fråga om att påminna om de favoritfilmer från 1980-talet och 1990-talet, men du får också en påminnelse om att tekniken förändras alltid.

Och det är innan vi ens överväga den gamla striden mellan VHS, Betamax och 2000.

Förra veckan meddelade Telecom Nya Zeeland som nästa juli kommer det att stänga av sin CDMA mobilnätet.

Det kommer att bli en enorm uppgift, särskilt som företaget har cirka en miljon kunder på den gamla CDMA-nätverket, och lika många på den nyare XT nätverk.

Telecom säger att många användare på CDMA är inaktiva men det ser ut som det kommer att vara upptagen med 2012 övergången. Vodafone och 2 grader kommer att hoppas att få del av dessa kunder, men Telecom erbjuder olika erbjudanden, inklusive noll kostar förskott om du går på en plan.

Några har kritiserat Telecom för att göra fel teknikval och slösa miljoner på CDMA under den tid som förre chefen Theresa Gattung drev företaget, men sanningen är att människor alltid måste tänka på den tekniska utvecklingen när de gör ett köp.

Det är ingen idé att köpa något, men billigt, om det är att bli föråldrad och oanvändbar i en kort tid. Detta är lika sant för din billig mobiltelefon som det är för ett genomförande dollar projekt flera miljoner.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Tack och lov har Telecom NZ gett oss ett års uppsägningstid, och det varnade att CDMA var för chop när man lanserade sin XT nätverk under 2009.

Medan människor har haft gott om tid att förbereda sig för förändring, betyder det ändå att det kommer att finnas en miljon telefoner runt Nya Zeeland som plötsligt kommer att bli överflödig. Jag undrar vad som kommer att hända med dem, och jag kan bara hoppas att det kan finnas något sätt att återvinna.

Naturligtvis är mobiltelefoni inte det enda andra områden av förändring. Det finns TV också.

Vi har annonser på TV och i tidningarna om den förestående övergången till digitala sändningar.

Så nästa gång du besöker en Bakluckeloppis, tänka två gånger innan du köper den gadget.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada