Google förklarar att mobilsökning toppar skrivbordet

Kvartalen fortsätta med och PC-försäljningen fortsätta nedåt. Visst, men tror att du “PC verkligen kan falla bakom smartphone och tabeller, kan de?” Jag är ledsen att göra dig besviken, men med en viktig statistik, de redan har. Google meddelade “fler Google-sökningar sker på mobila enheter än på datorer i 10 länder, däribland USA och Japan.

Google säger mobil har gått skrivbordet när det gäller att söka, men comScore håller inte, -. ComScore, Inte undra på Google har nyligen gjort sin största algoritm förändring i år eftersom det nu med hjälp av en webbplats “mobila vänlighet” som ett sätt att gradera det. Människor i annonsen och söka affärssamtal denna förändring “Mobilegeddon.” Inuti Google, de förmodligen kalla det, “fånga upp med tiden.

En besläktad Google studie, som släpptes den 6 maj, fann att mobilappar och inte webbläsare, står nu i genomsnitt 30 timmar per användare per månad. Därför är Google uppmuntrar företag att investera i program.

Men att helt enkelt släppa en app för din tjänst eller webbplats är inte tillräckligt. Google föreslår du gör det enkelt för användare att hitta dina appar från sökmotorn och marknadsföra dem. Ovanpå det, föreslår Google du uppdatera appen regelbundet lägger annonser i dem, och lägga till djuplänkar till dessa annonser.

Inte alla håller med Googles analys. ComScore i mars 2015 digital enhet och trafikundersökning fann “Medan de flesta av tillväxten i digital mediekonsumtion under de senaste fyra åren har skett på smartphones (upp 394 procent) och tabletter (upp 1721 procent), dessa mobila plattformar inte äta i sammanlagda tid på skrivbordet, som fortfarande har ökat 37 procent under denna tid. ”

Ändå comScore fann också mobila sökfrågor, både smartphones och surfplattor, kom till endast 29 procent av den totala sökvolym. Å andra sidan, analysföretaget upptäckte också att under 2014 Facebooks mobila intäkter överträffade sina stationära intäkter.

En annan tar från comScore data, vilket kan förklara Googles nya betoning på mobilen, från offentliggörandet Search Engine Land är att “Google-sökning intäkter kan ha i huvudsak nått sin kulmen på datorn. Google har således antingen ta aktie från konkurrenter på datorn eller öka mobil Sök intäkter för att bibehålla tillväxt. ”

 Berättelser

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Google Glass politiken, Kostnadsjämförelse toolkit: Google Apps vs. Office 365, Wearable Device Policy

Facebook News Feed tweak kan lägga till en annan ding till mobil webbplats trafik, Googles “Mobilegeddon” indexering anländer tisdag: Är du beredd, Googles mobila vänlig algoritm förändring på däck: Fallet för blowback, Nu kan du ladda ner hela din sökhistorik från Google; Google nu blir en mer robust plattform med 70 nya partner appar

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck