Google sätter upp för att utmana Amazon Web Services

Googles drag att göra sin Compute Engine allmänt tillgängliga sätter upp en duell med Amazon Web Services. Tänk på att Google spelar ikapp, men en ny uppsättning av drag bör göra det intressant.

På onsdag, Google tog wraps från Google Compute Engine. Den flyttade också att stödja PHP, en populär programmeringsspråk, med Google App Engine. På Google IO 2013, sökandet jätten hade en nyckelspår för sin molnplattform. Ingenjörer talade ihållande disk, redundans, skalning, lagring och kastade utvecklare på spinning upp en instans för mindre än 2 cent i timmen.

Även, Google Compute Engine uppdateringar: Vad du behöver veta

Presentationer på Google IO ingår riktmärken visar bättre prestanda i Google Cloud Engine förhållande till “en icke namngiven konkurrent”, som uppenbarligen var AWS.

De viktigaste posterna för Googles molnplattform går så här

Klart Google kan vara farliga för AWS. Google utvecklare var klart intresserade av molnet plattform. Sessioner på molntjänster var antingen packad eller överfulla.

Samtidigt har sökandet jätten ingenjörskunnande, infrastruktur i stor skala, ekonomi som gör det möjligt att accelerera molnet prissättning race to the bottom och trovärdighet med företag via sina Google Apps-tjänster. Google kan också starta funktioner i rask takt som kan konkurrera AWS.

Dock kommer bördan av molnet bevis för företag tydligt vila med Google, som kommer att ha några saker att bevisa. Här är de hinder Google kommer att möta utmanande AWS

På Google IO, jag ikapp med Daniel Powers, chef för den globala försäljningen för Google Cloud Platform. Powers är ett moln veteran och tidigare arbetat på både AWS och IBM. Han gjorde följande punkter, som går en lång väg att ta itu med de ovan nämnda hinder.

Gör inga misstag, kan Google vara ett hot mot AWS, men det har en del arbete framför oss. Men om Google positioner Cloud Platform inom ramen för sin totala företagsportfölj företaget kan stänga luckor med AWS snabbt. För nu är det värt att övervaka Googles moln insatser, som behöver utveckla mer, men sannolikt kommer att samla CXO intresse.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Google I / O

Det finns sub-timmars fakturering steg ner till en minut. Google hävdar att denna under timme fakturering kommer att spara pengar på moln spricker,. Mindre förekomster för låga arbetsbelastningar,. Routing och nätverks kunskaper från Google;. Ihållande disklagring,. Ett moln Datastore tjänst som är avsedd att användas för stora dataapplikationer . Googles moln erbjuder också premium support och ingenjörer förbundit sig att förbättra programmet, som det argumenterar är redan “ganska lyhörda,” säger chefer.

Google I / O 2013: Bygga bättre e-handel upplevelser på Android, Google pressar algoritm, moln fördel vs. Apple, rivaler, Googles utvecklare verktyg släpper inkluderar nya kartor, spel, Google+ API, Google CEO Sida: “Vi är bara på en procent av vad som är möjligt, Samsung Galaxy S4 får Android Nexus behandling för $ 649, Google sätter upp för att utmana Amazon Web Services, i / O 2013: Googles programmeringsgränssnitt för plats som kan underblåsa Google Glass appar

Googles företagsteam som säljer Google Apps, Chrome och Chromebook kommer också att arbeta i Cloud Platform. Med andra ord, har Google redan fötterna på gatan och kan redan ha mer försäljning fördelning än AWS,. Företaget kommer att vara ute efter att utöka sin moln parterships med viktiga aktörer som SAP, Oracle, Red Hat och Microsoft så det finns en uppsjö instanser och användningsfall,. Googles moln laget mötte med sin kund rådgivande styrelse för att prata färdplaner och funktioner som behövs,. stora företag kommer att skötas av Googles stora klient enhet, som riktar Fortune 500 företag.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin