Hong Kong planerar jordiska datacenter

Hongkongs regering är ute efter att skapa nya ytor genom att bygga datacenter i den särskilda administrativa regionen i underjordiska grottor.

I sitt tal vid Datacenter Space Asien konferens på torsdag, Hilary Cordells, partner på en lokal fastigheter advokatbyrå Cordells avslöjade planer för underjordiska datacenter var under jord pågår rapporterade Registret nyhetssajt.

“Bergrum utveckling kan ske, och datacenter användning är en particuarly bra. Det är på regeringens radarskärmen och det tar aktiva åtgärder” Cordells och tillade att det är inte lätt eftersom vissa platser kommer att vara mer passande än andra.

Det är också möjligt för ägande delas enligt olika skikt eftersom lagligt, den person som äger marken “äger allt under mitten av jorden och allt ovan till himlen”.

Medan teorin är ljudet kan miljöpåverkan konstruktion vara hög, eftersom grundvattnet skulle behöva sänkas och giftiga material avlägsnas, konstaterade hon.

Ingenjörs konsultföretaget Arup släppt en första genomförbarhets rapport förra året som anges underjordiska anläggningar i Hong Kong kommer att gynna datacenter ägare genom att öka säkerheten, eftersom det minskade risken för oavsiktlig påverkan, blast och terroristhandlingar.

I rapporten konstateras också två tredjedelar av Hong Kong har landet “hög till medel lämplighet” för att gräva bergrum. Inom området har fem områden med en yta på över 20 hektar en bit valts i rapporten som “strategiska grotta områden” som tekniskt kan rymma flera grotta platser. Områdena incude Hongkong öns Mount Davis, Kowloon Lion Rock, New Territories “Tuen Mun och Sha Tin, och Lantau Island Siu Ho Wan.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar