Hortonworks priser IPO upp till $ 14 per aktie, kommer debut på Nasdaq

Hortonworks tillkännagav ett specialpris i dag, även om det inte riktigt Cyber ​​måndag relaterade.

Med öppen källkod hovleverantör meddelade några mycket viktiga bitar av nyheter relaterade till dess överhängande Wall Street debut.

Enligt en ändring av dess S-1 inlämnats till US Securities and Exchange Commission på måndagen att Hortonworks kommer att handlas på Nasdaq-börsen under kortnamnet “HDP” med en börsintroduktion närvarande uppskattas falla mellan $ 12 och $ 14 per dela med sig.

Samtliga 6.000.000 stamaktier säljs av företaget.

Palo Alto, Kalifornien-baserade företaget, lämnas först sin S-1 i november, med minimala detaljer.

Som framgår av andra stora senaste tech börsintroduktioner, såsom; Twitter IPO ansökan i september förra året, eller, den fortfarande pågår Box debut, ett företag som önskar gå allmänheten kan lämna konfidentiellt om det är värt mindre än $ 1 miljard dollar, enligt Jumpstart Våra verksamheter ACT, aka Jobs Act.

Goldman, Sachs & Co. och Credit Suisse Securities kommer att fungera som joint lead värde löpande chefer för erbjudandet med RBC Capital Markets som bok-running chef. Pacific Crest Securities, Wells Fargo Securities och Blackstone Capital Markets har utnyttjas som co-managers.

Grundades 2011, hade affärsprogramleverantören höjde uppemot $ 248.000.000 i sina senaste fem finansieringsrundor, enligt företagets Crunch profil.

Hortonworks Enterprise plattform etablerades också med hjälp av “en kärngrupp av Hadoop utvecklare och ingenjörer” på Yahoo med målet att expandera på den tidiga teknik som utvecklats av Yahoo i Hadoop.

Under de senaste tre åren, har Hortonworks uppmärksammats från många stora tech veteraner,. I juli skröt Hewlett-Packard, en $ 50 miljoner investeringar som en del av en bred integrationspakt som syftar till att stora datamängder kunder.

Hortonworks har samarbetat på en massa integrationer under de senaste två åren som Hadoop fortsätter att plocka upp ångan att hantera stora mängder big data. Dessa erbjudanden har inkluderat partnerskap med, EMC: s Pivotal Initiative, BMC Software, Red Hat och Accenture.

Hortonworks har också skalning på egen hand genom förvärv, såsom inköp av en årig start XA Secure, maj i syfte att utveckla en mer övergripande strategi för Hadoop säkerhet.

Per den 30 september 2014 Hortonworks bekräftade det hade 233 stöd abonnemangskunder och 292 totalt kunder “över ett brett spektrum av företagsstorlekar och branscher.”

Hortonworks erbjöd också en inblick i sin balansräkning via S-1. För de första nio månaderna som slutade 30 september 2013 och 2014, Hortonworks omsatte 15.900.000 $ och $ 33.400.000, respektive. Det är på toppen av nettoförluster på $ 48.400.000 och $ 86.700.000 för samma tidsramar.

? Openoffice är död. Länge leve Libreoffice

Box väg till IPO

Box VD pekar mot “nästa fas” av moln antagande vid BoxWorks 2013, Box köpa HTML5 dokument bädda tjänst Crocodoc, Box fylla molnbaserad produktivitet verktygslåda med boxas Notes, Box touts europeiska kunder och tillväxt, Box förvärvar dLoop att öka säkerheten, uppgifter analytics, Box, Salesforce förstärker relationen med boxas Bädda ram, Box bäddar in sig med 10 nya partner, inklusive Oracle, NetSuite, Box VD: Full teknisk beskrivning kommer – men moln är för ung för det ännu, Box VD avslöjar IPO planer för 2014, Box serverar fildelning för liten mexikansk restaurang

Enterprise Software;? Openoffice är död. Leve Libreoffice, Open Onetime MS Office utmanare Openoffice:? Vi kan stängas på grund av minskande stöd, moln, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Onetime MS Office utmanare Openoffice: Vi kan stängas på grund av minskande stöd

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip