Hur att kryptera din Android smartphone eller surfplatta

Alla tre av dessa telefoner är enastående och är prissatta lägre än en jämförbar iPhone 6s eller 6s Plus.

Har du krypterat din Android-enhet? Om så är fallet, grattis, du är en av ett litet antal som gör. Känn dig fri att lämna klass tidigt. Men om din Android-smartphone eller surfplatta inte är krypterad – och uppskattningar ute hävdar att färre än 10 procent av de 1,4 miljarder eller så Android-enheter ute i naturen krypteras – så här är hur du går om att säkra dina data.

Allt du behöver för att kryptera din Android smartphone eller surfplatta är tiden (det kan ta ett par timmar, så se till att batteriet är fulladdat eller enheten är ansluten till laddaren). Du behöver inte rota enheten, och du behöver inte köpa eller ladda ner någon mjukvara.

Jag kommer att anta här att du kör Android 5.0 eller senare. Något äldre och du borde verkligen överväga att uppgradera operativsystemet eller hårdvara. Observera också att de flesta enheter som skickar med Android 6.0 har obligatorisk full enhetskryptering.

Det är allt. Finns det nackdelar? Jag kan tänka mig några av små

Om enheten använder en extern SD-kort, kan du kryptera det också. Bara att gå till Inställningar> System> Säkerhet> Kryptera externa SD-kort> Aktivera och följ anvisningarna. Detta krypterar inte bara innehållet i SD-kortet, men det innebär också att kortet inte kan användas på en annan enhet om det torkas.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

senaste omdöme

Först säkerhetskopiera dina data. Jag har gjort denna process många gånger och aldrig haft ett problem, men om det går dåligt, och alla dina favorit katt videor hamna borta, inte säga att jag inte varnade dig,. Gå till Inställningar> Lås skärm> Skärm lås> [mata in ditt nuvarande lösenord]> lösenord och skapa ett starkt lösenord. Behöver jag påminna er om att det är viktigt att komma ihåg detta lösenord,? Nästa gå till Inställningar> System> Säkerhet> Kryptera enheten och välj Kryptera telefonen (eller, om du gör detta på en tablett, Kryptera tablett). Du kommer att bli ombedd att bekräfta ditt lösenord igen,. Luta dig tillbaka och vänta på att krypteringsprocessen att slutföra. Jag har sett det ta allt mellan 45 minuter och ett par timmar.

Det kan finnas en prestation hit, särskilt på äldre enheter,. Det enda sättet att rulla tillbaka kryptering är att torka enheten,. Du måste ange ditt lösenord på varje omstart och att låsa upp enheten, och du förlorar bekvämligheten av mönstret och PIN låsa upp. Som sagt, mer moderna enheter med en fingeravtrycksläsare kan fortfarande använda det som en låsa mekanism.

Hur säkert radera hårddiskar (-hårddiskar) och solid state-diskar (SSD), Vad kommer iPhone 7 ser ut? Förmodligen inte mycket annorlunda till iPhone 6S, hur man kan förvandla en iOS eller Android smartphone (eller tablett) i en satellittelefon, Bästa iPhone och iPad e program för att öka produktiviteten, Five iPhone batterisparande tips som verkligen fungerar (och fem som är värdelösa)

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer