Hur man håller Facebook spammare från att kapa din vägg

Ganska ofta, Facebook spammare netto en ansenlig mängd klick med hjälp av en enkel teknik som få verkar vara medveten om: news feed kapning. Slutresultatet är dina Facebook-vänner att se vad som ser ut som en vägg inlägg av er i deras nyhetsflöde. Det fungerar så här

1: Hitta en bild som kommer att locka ögonglober. (Ofta är det bilder av kvav kvinnor eller exotiska platser.)

2: Ladda upp bilden till ditt Facebook-konto och sedan skriva en beskrivning för det som innehåller en länk till vad produkt som du försöker sälja.

3: Hitta företag, kändisar, band, eller någon med ett stort antal “vänner” för att bli vän med.

4: Tag dem och så många andra som möjligt i bilden.

5: Skicka bilden.

När du lägger ditt foto, många av de människor som är “vänner” med företag, kändisar, band och personer som du taggade kommer att se det. Varför? På grund av deras nyhetsflöden. Till exempel, hur många gånger har du sett vad som verkade vara ett spam inlägg av någon du följa? Eller, åtminstone, något som verkade kännetecknar dem att publicera? Chansen finns, det var där eftersom de var märkta. Här är ett exempel på en märkte jag i min nyhetsflödet från en vän i helgen

Eftersom jag visste något sådant var kännetecknar honom att lägga (inte vacker bild, men ologiskt beskrivningen nedan det), noterade jag snabbt var det sa att han var taggade. Eftersom detta är den 5: e eller 6: e gången jag har sett detta hända människor under de senaste 2 månaderna, tänkte jag att jag skulle skapa någon medvetenhet. Som sådan, klickade jag genom att se vad handlar personen var torgför. Visst nog, här är vad jag såg

Nu, kanske som en typisk Facebook-användare, detta inte verka som en stor affär, men om du är en enhet med en image att underhålla och du inte vill att dina lojala anhängare att spammad av vad som verkar vara du, då detta bör motivera dig att göra en enkel förändring i din Facebook sekretessalternativ. Att göra detta kommer att göra det så att du måste godkänna inlägg som folk tagga dig innan de lägger till din vägg (alltså, matar dina “vänner” “nyheter) eller har ditt namn visas i dem.

1: “. Sekretessinställningar” Klicka på nedåtpilen bredvid ditt namn i övre högra hörnet av din profil när du är inloggad, klicka sedan på

2: På sidan som visas, leta efter “profil och taggning” avsnittet och klicka sedan på “Redigera inställningar.

3: “. Granska inlägg vänner tagga dig innan de visas på din profil” i fönstret som dyker upp, klicka där det står “Av” i den tredje delen nedåt, med titeln (Obs: Om du ser “On” i stället för “Off” då du redan ställt in och det finns ingen anledning att gå vidare till nästa steg.)

4: I “Profil Review” fönstret som dyker upp, klicka på “Disabled” i den övre högra hörnet och sedan, från listrutan, klicka på “Aktiverad.

5: Klicka på “Back” -knappen och klicka sedan på knappen “Klar” i fönstret som följer. Du är redo nu.

Härifrån om någon taggar dig i ett inlägg av något slag, du kommer att meddelas och ditt godkännande kommer att krävas innan den visas på din vägg (alltså, i någon av dina “vänner” “nyhetsflöden). Efter hur mycket missbruk jag har sett med denna teknik från spammare och Internet marknadsförare, tänkte jag att det var dags att slå larm om den praxis och försöka skapa medvetenhet så att människor och företag kan skydda sig från sådant beteende.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Har du några andra frågor du har märkt med Facebook som du vill ta upp? Alternativt kanske du har några ytterligare Facebook tips att erbjuda. Hursomhelst, låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan!

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze