Hur samverkan hamnade i IT, och varför det kan röra sig

En av de mer intressanta aspekterna av korsningen – och ofta gap – mellan IT och verksamheten är hur ofta teknik infogar sig i aktiviteter som används för att bara engagera människor. Nu när vi får se, det är allt du sätter sig direkt i arbets liv företagsanvändare.

På grund av allt lägre hinder för adoption – nästan free, otroligt rika och robusta mobila app-butiker, virus SaaS-applikationer, etc. – teknik är överallt: enheter och applikationer nu förmedlar så mycket av det vi gör mellan varandra, just därför att räckhåll, omedelbarhet och effektivitet som tekniken kan ge genom att övervinna de klassiska hindren för mer traditionella former av kommunikation och samarbete.

Lägga till trycket för nyare och bättre lösningar är att de uppfattas insatserna för förbättrad digital samverkan är hög dessa dagar. Det är allmänt förstått det fortfarande finns betydande nytt värde att vinna genom att aktivera hela organisationen på inte bara de grundläggande värdena för snabbare, enklare digital koppling mellan anställda, men också av mer strategisk verksamhet, liksom att förbättra beslutsfattandet, innovation och nytänkande vad är möjligt med kärn institutionella praxis som gör våra företag fungerar.

Men det är också en självklarhet att teknikutvecklingen går ganska lite snabbare än de flesta företag kan hänga med. Följaktligen är de flesta organisationer idag inte alls börjat utforska hela skalan alternativ i den snabbt växande portfölj av nya digitala samarbetslösningar som nu uppstår bokstavligen varje dag på marknaden just nu.

Obs: Den senaste tidens explosion av nya samarbetsverktyg är också ett verkligt problem i sin egen rätt, men jag tror det är också att skapa ett viktigt tillfälle att äntligen börja ta itu med problemet.

Som ett resultat, företag känner för närvarande dåligt förberedda att ta vara på möjligheterna. Som ett typexempel, en färsk undersökning som beställts av AT & T fann att trots 79% av de tillfrågade uppgav att de trodde att ett gott samarbete var mycket viktigt för deras organisationer, över hälften tyckte att de inte var mycket effektiv, eller var direkt ineffektiva, i deras samarbete ansträngningar för närvarande.

Det finns helt klart ett gap mellan där de flesta organisationer är idag med samarbete, och där de skulle vilja vara. Smolket i glädjebägaren verkar ha flera källor

Först, med tanke på att förbättra lagarbete med hjälp av digitala verktyg är typiskt den officiella provinsen IT-avdelningen måste arbetare idag vänta samarbetslösningar som ska utvärderas och ut för dem, och sedan använda det som tillhandahålls, eller strida mot företagets IT-policy. Av effektivitetsskäl, kostnadshantering och underhåll, dessa lösningar är ofta en storlek passar alla för hela organisationen, eller det som mest en liten handfull alternativ, oberoende av de unika utmaningar och behöver en viss del av organisationen har för deras höga värde samarbets scenarier.

För det andra har den obevekliga marsch av den tekniska utvecklingen också varit överväldigande den genomsnittliga IT-avdelningen under de senaste åren. Som ett resultat, kommer ofta samarbete bakom andra angelägna förbättringar primära affärsapplikationer, särskilt eftersom nästan alla företag redan har viss uppsättning verktyg används idag. Detta innebär att avancerade samarbetsverktyg, som utvecklas i en våldsam hastighet just nu, i allmänhet har svårt att göra det i organisationen, åtminstone genom choke punkt traditionella kanaler och upphandlingskriterier.

De bästa företagsledare använder tech som en av sina viktigaste verktygen för att driva innovation och förändring. Här är visdom att göra det hända.

Således teknik leverans normalt inte möter den interna efterfrågan på bättre samarbete i många organisationer idag. Ytterligare bevis: Ovannämnda Undersökningen visar också att drygt hälften av organisationerna kommer att öka sin budget för samarbetsverktyg, med tanke på den strategiska och taktiska värde de kan släppa loss.

Långt ifrån en slump att detta samtal är en annan relaterad trend: Det förväntas att ostraffade, så kallade “skugg IT växer i år med hela 20%. Dessa är slutanvändar förvärvade applikationer och enheter som används för affärsändamål, trots interna riktlinjer och kontroller mot dem.

Vilka kategorier är mest representerad av skugga IT? Du kan förmodligen gissa: Brand delning, dataarkivering och sociala verktyg, med det första och sista används främst för samverkan i dess många former.

Så verkar roten av utvecklingen i oseriösa användning av samarbete till att vara relativt långsamma officiella utbyggnaden av bättre stödjande verktyg. Detta förvärras av verktygs strategier som försöker att passa de flesta eller alla av samarbete i funktionerna i bara några alternativ, vanligtvis bara de som erbjuds av de största och mest stabila samarbets leverantörer, av vilka många inte innovativa nästan lika mycket eller lika snabbt som mindre konkurrenter.

Detta har gett upphov till betydande en ny trend, som nu kallas BYOC, eller “Bring-Your-Own-Collaboration”, och kommer sannolikt att leda till en helt ny utmaning i IT-avdelningar “kontrollera sina företags data och mjukvarutillgångar.

Företag vill ha bättre samarbete, men känner oförberedd

Tillåt och ge tydlig vägledning om hur olika delar av organisationen kan avvika från organisationens officiella samarbete strategi. Detta möjliggör konstant intern utvärdering och tävling för att hitta bättre metoder, blir den senaste samarbets teknik i organisationen på ett mer kontrollerat och hållbart sätt, och samtidigt låta delar av organisationen som kan betydligt bättre från nya metoder och tillvägagångssätt, varierar som de behöver. Det viktiga är att se till att alla krävs för att bibehålla en enkel och begriplig information säkerhetspolitiken och hålla kunskap sökbart över silos. Organisationer som söker bäst resultat, faktiskt pro-aktivt söka digitala förändringsagenter i skala för att köra fortare samarbets förbättringar,. Behandla samarbete som en strategisk skicklighet och skapa en stödjande utbildningsprogram för att modernisera arbetsstyrkan. Går långt utöver teknisk utbildning, och titta på digitalt samarbete som ny en yrkesskicklighet som innebär ledarskap över digitala nätverk, som arbetar högt, dynamiskt delta i och att känslan av många olika datamängder och åsikter, svingar teknikerna för skalad medskapande över stora distribuerade team och mycket mer. De mest effektiva program jag sett nyligen tenderade att vara relativt lätt och rikta de mest värdefulla kunskapsarbetare,. Använd inte antas som ett mått för att lyckas med digitalt samarbete, istället använda påverkan på kärnverksamheten. De flesta adoption nummer för samarbetsverktyg är relativt användning, om det har påverkan på verksamheten eller inte. Denna strategi kommer inte att skapa strategiska, höga utfall värde, men det är det mått som de flesta organisationer idag nämner som till framgång. Börja med att titta efter korrelation med redan insamlade affärs KPI, samtidigt bygga ett långsiktigt prestations mätprogrammet. Kort sagt, ansluta samarbeten strategiska företagets mål och mäta resultaten (ja, det är svårt men värt det.)

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Naturligtvis är den rådande uppfattningen av de flesta IT-avdelningar att sätta ett fullständigt stopp för BYOC. Men det är allt lika klart att hästen sannolikt har lämnat stallet. För att lägga sten på börda, är trovärdiga röster som CIO på Red Hat, Lee Congdon nu tyder på att i själva verket skugga det är faktiskt strategisk tillgång som kan utövas för att möjliggöra förändring och IT omvandling i skala på ett mer decentraliserat sätt, om bara IT-avdelningar kan räkna ut hur att kanalisera den.

Det är faktiskt en bra fall göras att digitalt samarbete är en idealisk kandidat för att använda skugga IT mästare att hitta, experimentera med, och låt de bästa lösningarna för olika delar av organisationen upphov till toppen. Detta kan göras mer eller mindre kontinuerligt, i stället för med några års mellanrum genom den traditionella tekniken upphandlingsprocessen, kraftigt öka graden av företagets teknik anpassning.

På grund av vår moderna tech-centrerad tillvägagångssätt, alltför ofta samverkan ses som ett verktyg baserad verksamhet, i stället för en mänsklig aktivitet.

En orsak till digitala samarbetsverktyg är en bra kandidat för denna strategi är att de tenderar att inte betraktas som kritiska. Avbrott anses inte vara framsidan nyheter även för mycket stora organisationer.

Ökningen av “Bring Your Own samarbete”

Men att byta till denna modell framgångsrikt i dagens snabbrörliga miljöer kommer med största sannolikhet att kräva CIO och CHRO att samlas mycket annorlunda än de har haft med tidigare, och förverkliga en mycket annorlunda syn på att stödja arbetskraft samarbete.

Dessa dagar, de två organisationerna mest investeras och deltar i samarbete är IT-avdelningen, som är i den primära roll att faktiskt leverera teknikanvändning till varje arbetstagare och HR, som har typiskt en stödjande roll i a) tillhandahålla utbildning för verktygen själva och eventuella stöd färdigheter och b) har mandat att i stort sett odla utvecklingen av arbetskraften så att det totala resultatet i organisationen förbättras.

De program som körs företag genomgår stora förändringar, men det finns också en hel del tröghet i systemet. Vi undersöker några av de viktigaste trenderna – inklusive moln adoption, rörlighet, konsumtionssyn och affärsanalys – som formar framtidens affärssystem landskap.

Missade Möjligheter för Strategic Management av samarbete

Men på grund av vår moderna tech-centrerad tillvägagångssätt, alltför ofta samverkan ses som ett verktyg baserad verksamhet, i stället för en mänsklig aktivitet. För sin del, långt ifrån fastna bara inom teknik, har digitalt samarbete leds i en historiskt betydande en ny riktning, som ett sätt att faktiskt hantera och driva vår verksamhet.

Tyvärr, det taktiska syn och utbildning av vår personal på funktionerna i samarbetsteknik gör en björntjänst till affärsmöjligheter som kan skördas. Digital teknik idag kräver en ny och mycket annorlunda uppsättning av arbetskraftens kompetens, de som är långt mer kunskapscentrerad, nätverkscentrerade och öppet samarbete. Dessa färdigheter, som till stor del är nästan helt åtskilda från själva tekniken, krävs för att få de mest intressanta och spännande resultat från digital lagarbete.

Med andra ord, rulla ut ny samarbetsteknik, utan att främja dessa kunskaper, inte kommer att uppnå nästan lika mycket.

Hur ändrar allt detta helhetsbild av vad vi försöker uppnå som en organisation? I helhets visuella samarbete avbildad ovan, kan vi nu se att det finns ett antal lager till ett lyckat samarbete arbetsplats idag.

Dessa skikt varierar från att ansluta samarbetslösningar till viktiga företagets mål och syften, att faktiskt främja en strategisk rad samarbetsförmåga. Detta är alla byggda på en möjliggörande teknik stiftelse – med en matchande och välartikulerad strategi – som har många aspekter, från Federated sökning och integration med viktiga företagsapplikationer och datamängder, till många olika typer av samtal, från chatt och rika media till videomöten, med strategiska funktioner som samarbets analys för att hitta möjligheter att förbättra och optimera allt.

Hur kan organisationer utnyttja de aktiviteter på sina kanter som tar med nya samarbetstekniker i företaget och göra det möjligt för den nya bilden, samtidigt som du tar ämnet samverkan upp till en ny strategisk nivå? Det verkar finnas några viktiga förändringar i tänkesätt och förhållningssätt som krävs

Den faktiska risken i dag är i-action: Inte får framför – och ge efter behov – antagandet av nya samarbetsverktyg gräsrötterna, försumma strategisk syn på digitalt samarbete som en ny yrkesskicklighet, och försöker tvinga en master, final samarbetslösning. Brist på rörelse kommer att sätta CIO och CHRO riskerar att förlora kontrollen över en allt större del av intern samverkan, som aktiviteten förändras snabbare än någonsin har i våra organisationer, särskilt i kanten, eftersom färre arbetare be om tillstånd, och bara använda vad som fungerar bäst. Smarta ledare kommer att ge pro-aktiv lokal aktivering, med en stark skyddsnät under.

Som IT i allmänhet jag är vid ett vägskäl nu, anstår det oss att tänka på det och samarbete på olika sätt, som mer mångsidig, mer öppet, och långt mer opportunistisk än tidigare. Då kan vi helt förstå värdet som kan nås, liksom de nödvändiga förändringar som krävs för att stödja den. Samverkan idag är mycket mer än “bara” produktivitet eller effektivitet, men mycket historien om hur våra organisationer kommer att fungera och vara konkurrenskraftiga i framtiden. I slutändan tror jag, kommer segrarna i denna generation av IT-förändring sätta alla i samarbetet avdelningen.

ytterligare läsning

Hur digitalt samarbete kommer att utvecklas under 2015

Den digitala samarbete industrin fortsätter att blomstra

Titta på digitalt samarbete evolve: Viktiga händelser under det senaste året

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Modern Collaboration: Mer Variation, Uppdaterad Skills

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Hålla samarbete, genom att låta en del av det går