Indian ID kris avslöjar Aadhaar tvivel

En ny US $ 1 miljard nationellt identitetskort projektet har underminerat den indiska regeringens ambitiösa “Aadhaar” projekt för att katalogisera de biometriska uppgifter om över 1 miljard medborgare, indianernas biometriska uppgifter håller på att fångas upp av två separata organisationer:. National Befolkningsregister, att utveckla den inhemska identitetskort (RIC), och den unika identifikations Authority of India (UIDAI), för att skapa en, unik identifierare, (UID), vanligen kallad, Aadhaar; Nummer.

Båda projekten syftar till att effektivisera distributionen av välfärd och sociala tjänster till medborgarna – en process som för närvarande är fast i,. Korruption, I en intervju med webbplatsen, Centrum för Internet och samhällets Indien verkställande direktör, Sunil Abraham sade ID smartkort och ID-nummer är fundamentalt annorlunda, inte kompletterar varandra, eftersom regeringen har tidigare sagt,. det är två mycket skilda visioner. Du kan inte blanda dem upp och göra något slags sallad och har en liten bit av detta och lite av det. Du måste ta ut svängarna i en riktning “, sade Abraham,. Han sade att det var lättare för regeringen att gå vidare med båda projekten, snarare än avbryter Aadhaar, som har kritiserats över rapporterna fanns, kopiera biometriska information och data missbruk . regeringen är rädd att det gjort ett misstag “, sade Abraham. “Det kan bara fortsätta att skapa ett sammelsurium av både idéer, både visioner och fortsätta att göra stora misstag och har spöken [i UID systemet] och storskalig korruption,. Den 12 mars, Indiens representanthuset, Lok Sabha, minister P. Karunakaran bad minister, RPN Singh, att klargöra överlappningen mellan den föreslagna biometriska identitetskort och UID. Singh bekräftade regeringen skulle spendera över 1 miljard USD (55,52 miljarder rupier) för att ge en person med hemvist identitetskort (RIC) som presenterade Aadhaar nummer,. den RIC skulle göra det möjligt både online och offline autentisering av identitet på ett säkert sätt och kommer att komplettera ansträngningar Aadhaar “Singh sade i ett skriftligt svar. För att undvika dubbelarbete, förklarade han att om medborgare biometriska uppgifter redan fångats av UIDAI, då Aadhaar antalet skulle registreras på RIC smartkort,. Oberoende advokat Usha Ramanathan berättade webbplatsen regeringen hade överskridit sina juridiska gränser. Hon sade UIDAI har visat biometri är ofullkomliga men regeringen har persisited med projektet,. UID är laglöst. Nu kommer vi att ha en RIC som kommer att vara laglösa “, sade Ramanathan.” Allt vi erbjuds är UIDAI “förtroende” att projektet kommer att fungera,. Integritet och personlig säkerhet fortsätter att vara oskyddade. Och det verkar vara en outtömlig summa pengar för att experimentera på hela befolkningen “, konstaterade hon.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer