Indien 2011 solar sig i “stelnande” av 2010

Indien kommer att se stora IT-trender från 2010 som grön IT och cloud computing fortfarande fart mitt optimism att 2011 kommer att innebära nya innovationer och tillväxt, branschaktörer säga.

“Vi är optimistiska om 2011,” Sudip Nandy, VD för kommunikationsteknik leverantör Aricent, berättade webbplats Asien i ett e-postmeddelande. Som det makroekonomiska läget ytterligare förbättras Nandy uttryckte förhoppningar att se betydande satsningar på innovation och nya tillämpningar av tekniken.

Ananadan Jayaraman, chef produkt och marknadschef på Connectiva Systems, instämde. “Det kommer att bli ett år av snabb tillväxt för verksamheten med betydande verksamhet på tillväxtmarknader, i synnerhet, Indien, Sydostasien, Östeuropa och Latinamerika.”

“Vi tror att den amerikanska marknaden kommer att fortsätta att vara mjuk och tar längre tid att återgå till en stark tillväxt”, tillade Jayaraman. Han noterade att Connectiva, en revenue management mjukvaruleverantör, förväntar kunderna att bli alltmer krävande och att förvänta leverantörer att ta fullt ansvar för affärsresultat och arbeta med dem på riskbelöningsmodeller.

Surajit Sen, chef för kanaler, marknadsföring och allianser för NetApp Indien, säger: “Vi får se samma ekonomiska villkor och samma stora IT-teman under 2011. Det kommer att bli ett år av stel och ökat införande av några viktiga trender som började 2009 till 2010. ”

Exempelvis Sen noteras, de flesta, om inte alla, företag skulle ha antagit en “virtualisera första” politik för nya tillämpningar.

Grön IT är också sannolikt att fart med företag i Indien fortsätter att energieffektiv teknik för att minska kostnaderna och ge olika miljöfördelar.

“Denna trend kommer att växa ytterligare under 2011, tillsammans med en ökad användning av affärseffektiva lösningar och tillgångar och infrastruktur konsolidering”, säger Vipin Tuteja, chef för marknadsföring och internationella affärer, Xerox Indien. Han förväntar sig också företag att utveckla mer samordnade arbetsmiljöer som syftar till att optimera användningen av molnet.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Sen tillade: “Det kommer att bli ännu mer prat om moln IT-tjänster, men köparna är fortfarande försiktiga Det kommer att finnas en hel del prat om hybridmoln..”

Han noterade att under de senaste åren, även indiska IT-företag har börjat undersöka möjligheterna på marknader som Mexiko, Irland, Nederländerna, Filippinerna och Brasilien. Denna trend kommer att fortsätta under 2011 eftersom företagen fortsätter att diversifiera sin verksamhet från kärnmarknader som USA och Storbritannien.

Enligt Dun & Bradstreet (D & B), är tjänsteleverantörer förväntas skärpa fokus på Indiens hemmamarknad att utnyttja överhängande tillväxtmöjligheter som erbjuds av landets blomstrande ekonomi.

“Den snabba tillväxten i den inhemska marknaden kommer sannolikt att drivas av stora statliga initiativ som ökade utgifter för e-förvaltning och ökad dragkraft på teknologi adoption, och uppgraderingar inom olika statliga myndigheter för att överbrygga den digitala klyftan” D & B uttalandet.

Affärs analysföretaget noteras att den indiska IT-BPO (business process outsourcing) industrin väntas anta den oorganiska tillväxten väg för att bredda sitt tjänsteutbud och komma in på nya geografiska marknader.

Den tillade att flera tredjeparts och fångenskap BPO enheter kommer sannolikt att förvärva små företag att rampa upp intäkter förvärva kunder och utöka affärssegment och geografiska räckvidd. “Konsolideringen kommer även att drivas av internationella M & A (fusioner och förvärv) erbjudanden, som drivs av robustheten i indiska spelarna”, stod det.

Tillväxten drivs av 3G, BWA, enligt analysföretaget IDC, lanseringen av 3G och BWA tjänster förväntas öka efterfrågan på mer prylar över hela Indien.

Sumanta Mukherjee, bly PC analytiker på IDC Indien, sade PC-marknaden i år kommer att omdefinieras genom införandet av 3G-tjänster och service paketering med befintliga och nya PC form-faktorer, öka i funktioner i mini-noteboook datorer och mer omfattande användning av IT inom utbildningssektorn.

Aricent s Nandy sa: “Jag är mycket optimistisk om kommunikationer eftersom operatörerna snabbt anta teknik som LTE och enheter och programleverantörer ständigt tävlar om att leverera övertygande användarupplevelser till konsumenterna.”

Jayaraman pekade på telekommunikation, media och underhållning också att ge fortsatt tillväxt, driven av innovation inom mobil, tabletter och on-demand video. “Verktyg är ett annat segment där vi förväntar oss att se ökade IT-investeringar som drivs av smarta nät”, sade han. “Vi förväntar oss också bank- och försäkringssektorerna för att komma tillbaka mycket starkt i år.

Slutet av skattelättnaden kan slå företag, kan dock osäkerheten om huruvida skatte semester kommer att förlängas efter mars 2011 bromsa expansionsplaner för flera indiska IT-företag.

D & B sa: “. Stora företag skulle kunna lindra skattebördan som härrör från utgången av skatte semester genom att flytta in i särskilda ekonomiska zoner (särskilda ekonomiska zoner) Men små företag, som utgör huvuddelen av de företag som är registrerade med STPI (Software Technology Parks Indien, kommer att finna det svårt att överleva när de kämpar fortfarande efter den globala recessionen och inte har ekonomiska resurser att möta denna utmaning. ”

Swati Prasad är en frilansande IT-skribent baserad i Indien.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september