Indiens nästa mål: Google, Skype

Indien har instruerat Google och Skype för att låta sin regering att övervaka sina kunddata eller ansikte att förbjudas från att verka i världens näst mest befolkade nation, enligt en ny rapport.

En AFP-artikeln på tisdag bekräftade tidigare rapporter om att USA-baserad sökning jätte och VoIP (Voice over Internet Protocol) tjänsteleverantör var nästa i raden, efter Research In Motion, för att möta granskning från den indiska regeringen. AFP sade begäran för att kontrollera företagens uppgifter kommer att sträcka sig till virtuella privata nätverk som dessa tjänster kan fjärranvändare att få tillgång till deras företagsnätverk.

Enligt nyhets, kommer meddelanden att skickas ut till de amerikanska tjänsteleverantörer som börjar den 31 augusti, där företagen måste följa regeringens direktiv eller riskerar att stängas.

Denna utveckling kommer i hälarna på den indiska regeringens flytta för att ge RIM en 60 dagars frist, under vilken regeringstjänstemän kommer att utvärdera BlackBerry tillverkarens motförslag att tillåta dess trådlösa abonnent kommunikation som ska övervakas. Ett sådant förslag innefattar att placera en RIM-server i Indien för att tillgodose regeringens begäran.

För mer av denna berättelse, läs Indien: Lämna över dina data Google, Skype på hemsidan Asien.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport