Intel: Ultrabook kommer att “förändra” datorer, kommer Haswell slutföra “revolution”

Ultrabooks är nyckeln till att omvandla personliga datorindustrin som vi känner den, bekänner Mooly Eden, vice president och general manager för Intels PC kundgrupp.

Eden informerade publiken på Intel Developer Forum i San Francisco på onsdag morgon att mer än en miljon datorer skickar varje dag, men för att upprätthålla denna tillväxt, PC ekosystem av partners behöver utvecklas.

: Intel vd: Era av “ubiquitous” computing är här

När det gäller där det för närvarande utvecklas, Eden pekade mot tillväxtmarknader, med hänvisning till att Kina har gått om USA som den främsta konsumentmarknaden i världen för datorer, och Brasilien är nu på tredje plats.

Men det kommer att ta mer än bara tillväxtmarknader, hävdade Eden, och tillade att bärbara datorer och mobila datorer kommer att revolution – främst tack vare utvecklingen av Ultrabook.

Erinrar Intels stora $ 300.000.000 investeringar i utvecklingen av Ultrabooks för att säkerställa högsta prestanda till konkurrenskraftiga konsumentpriser, är Intel utvecklare som syftar till att ta itu med både vänster och höger hjärn bekymmer med Ultrabook samt kommande Ivy Bridge och Haswell processorplattformar.

Dessa farhågor hänvisar till mycket av vad vi har hört främjas om Ultrabooks före (dvs bättre prestanda och batteritid), men också kreativitet och dela innehåll. Eden hävdade även att Intel hänvisar nu till “C” i “PC” i betydelsen “kreativitet.

Fler Ultrabooks kommer att levereras av semesterperioden från OEM-partners Asus, Acer, LG, Toshiba, Lenovo och Samsung. Exakt prissättning har inte avslöjats ännu trots att de förväntas vara i sub- $ 1000 utbud, och Eden lovade att vi skulle vara “förvånad” (förhoppningsvis positivt) när dessa siffror avslöjas.

Intel, Google partner på optimerade Android-telefoner (video), Intel strävar efter att vara en programvara ledare, Intel: M2M bör vara gemensam tråd bland inbäddade enheter, Intel pantsättning $ 24.000.000 investering programvara ekosystem, Intel lovar Ultrabooks blir Tablet PC

Också kommer snart på ett obestämt datum är Ivy Bridge-plattformen. Sandy Bridge, som rullas ut tidigare i år, har gjort ganska bra för sig själv (trots några stötestenar) som mer än 75 miljoner enheter baserade på processorplattform har levererats sedan den debuterade.

Men Eden sade att det är dags att gå vidare till detta 22-nanometer, tredje generationens Intel Core CPU system som värd 1,48 miljarder transistorer på varje chip. Eden informerade konferensbesökare att den mest uppenbara förändringen till konsumenterna skulle vara accelererad grafik, men att den “magiska” är att leverera ett balanserat system.

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Erfarenhet definieras av den värsta komponent i ligan “, säger Eden, och tillade att en plattform kan ha bra grafik, men om resten av komponenterna släpar, då har du otålig och missnöjda kunder.

Dessutom kommer Ivy Bridge vara pin-till-pin kompatibel med Sandy Bridge, vilket inte kräver någon extra teknik vid överföring endera av dessa processorer från system till system av någon anledning.

Ser bortom Ivy Bridge, Eden pekade åter mot Haswell, som beräknas vara klar för försäljning av 2013. Förutom den banbrytande 24-timmars lovade batteritid på en enda laddning, är Haswell ska leverera 20 gånger bättre prestanda än sina föregångare, som Eden hävdade kommer att slutföra PC “revolution”.

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under