Intels Otellini: Tablet ras är långt ifrån färdig

Rubrik i Intels årliga investerarrelationer möte på tisdag, en del av de stora frågorna som förväntas besvaras var om Intels satsning på mobila enheter. Överraskande, är Intel fokuserar på något lite större än smartphones och surfplattor.

Intels vd Paul Otellini betonade Intels plan för inbäddade enheter, eftersom det är den snabbast växande delen av bolagets verksamhet. Naturligtvis ingår detta smartphones och surfplattor.

Även Otellini slätas över smartphones säga att det inte skulle vara ett stort tillkännagivande om dessa anordningar under mötet, tabletter tog naturligtvis en del av rampljuset. Bekräftar att Intel är “på rätt spår” med utveckling av chips för tabletter, sade Otellini att Intel arbetar på 35 designer för flera operativsystem, inklusive Windows-baserade modeller redan sjöfarten. Demos av tabletter som körs på MeeGo liksom Android skulle vara utställda på investerarmöte i Santa Clara.

Ändå Otellini hävdade att framtiden för tabletten marknaden är fortfarande obestämd

Tabletten lopp långt ifrån klar. Ingen vet storleken på denna marknad. Det handlar inte bara om tabletter men olika varianter av det … Det kommer att kräva en enorm mängd experiment här i flera år.

Men mer intressant, Otellini talade utförligt om smarta TV-apparater. Här är några av höjdpunkterna

Men som med alla datorenhet, är säkerhet en allvarlig fokus på alla dessa produkter. Detta gäller även för smarta TV-apparater, som är en bråkdel av den totala Internet-ansluten enhet marknaden, men när de blir mer populära och genomträngande, Otellini sagt, kommer de att bli ett mål av hackare.

Kortfattat röra på säkerhetsöverträdelser ses på Microsoft Sony och detta år, uppgav Otellini att “säkerhet är under adresseras och en allt viktigare del av vår bransch.” Säkerhet måste vara en primär faktor på mobila enheter som de “carry mer av våra liv med dem” varje dag.

Första smarta TV-produkter med Intel-kretsarna i 2010 var Google TV-produkter, en annan runda av Google TV med Intel strömmen är på väg att lanseras, Det finns nio versioner av smarta TV med Intel chip sjöfarten i dag, är Smart TV adoption inte lika populärt i USA eftersom det är i Europa, ledarna i Europa är Frankrike är gratis och Italien Telecom Italia, är Smart TV-produkter sjöfarten med en hastighet av 10.000 per dag

Några av de åtgärder som Intel kommer att arbeta på (som kan låter kontroversiellt först) inklusive genomföra mer avancerade spårningsteknik så att ägarna inte bara kan bestämma placeringen av en mobil enhet utan även inaktivera uppgifter och vrida maskinen. Sådan teknik är redan sett i dag i flera mobila enheter, särskilt på iPhone och iPad. Dessutom är Intel arbetar på en plattform som gör det möjligt för en starkt lösenord som sträcker sig över flera enheter. Det låter också lite skrämmande först eftersom om fel person får reda på lösenordet till en enhet, vad är att stoppa inkräktare från att hacka sig in allt annat?

Emellertid lovar Otellini att det kommer att vara “mycket enkel och mycket säker på samma gång.” Vi får vänta och bedöma Intels resultat när de blir tillgängliga.

Intel fokuserar på att bygga universella chips för flera enheter, plattformar, Nvidia VD: Nästa våg av Android tabletter adress första generations brister, kan Intel Cedar Trail Atom-processorer, tillsammans med Google Chromebooks, återuppliva netbook, Intels uppdatering Wireless Display 2,0 tillåter? strömning av skyddat innehåll till HDTV, Intel visar vägen framåt med genombrott halvledar konstruktion

 täckning på hemsidan

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada