IT Prioriteringar: enormt år för IP-telefoni

Här är en tidig julklapp till någon som säljer IP-telefonilösningar: den webb IT prioriteringar undersökning visar att nästa år bör vara häftigt!

En svindlande 18 procent av de tillfrågade sade att de planerar att genomföra en IP-telefonilösning inom det närmaste året. Ytterligare 13 procent har det på gång för året efter. Det är på toppen av 33 procent som redan har ett system på plats.

(Credit: Phil Dobbie / webbplatsen Australien)

Så gott som alla av dem med planer på att genomföra IP-telefoni under nästa år för avsikt att underlätta Unified Communications (UC) samtidigt. UC har funnits i eoner, naturligtvis, och dess innebörd verkar ändra varje år – dessa dagar, misstänker vi att det rör sig om den gemensamma funktionerna i IP-telefonsystem, såsom närvaro, meddelanden och delade kataloger.

Vi inte uttryckligen ber om de tillfrågade planeras för en värd IP-lösning över en premiss-baserade system, men det är säkert att anta att detta är den metod som många kommer att ta.

De är mer benägna att det, hälften av dem som planerar för IP-telefoni under nästa år kommer att genomföra en molnlösning samtidigt, och 15 procent har en molnlösning på plats redan (jämfört med 7 procent av dem som inte planerar IP telefoni). Om en IP-telefonsystem är inte på din inköpslista i år, då är du dubbelt så stor risk att ignorera molnet under överskådlig framtid, liksom.

Ett skäl för att vara värd en telefonilösning, naturligtvis, är fördelen av fjärråtkomst till kärnfunktioner. Det faktum att nästan hälften av dem som planerar IP-telefoni under nästa år också kommer att använda mobila applikationer under samma tidsperiod (jämfört med bara 13 procent av dem med inga planer för IP-telefoni) antyder att många av dessa företag tittar på omfattande telefonioffer som rörlighet integration kommer att vara ett huvudkrav.

Så vem är dessa progressiva företag som vill omfamna alla rikedomen i high-end röstfunktioner? Tja, det är medelstora företag, i stort. Mer än hälften av dem från stora företag (500+ platser) säger att de redan har en IP-telefonilösning på plats, och mer än hälften av de övriga har inga planer på det. Det är en annan historia bland medelstora företag (100-999 platser), med mer än en fjärdedel att skjuta fram över nästa år, och ytterligare 17 procent året efter.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Så i nästa år, kommer IP-telefon lösningar ger stora intäktsmöjligheter. Det är mogen för plockning, men vi kan se hur isolerade erbjudanden kommer inte att vinna över kunder. Den framgångsrika säljare måste tillhandahålla en integrerad lösning som kommer att erbjuda en färdplan för UC och mobilitet, och dessa målgrupp är mycket mer sannolikt än de flesta att flytta en del av denna kärnfunktioner i molnet. Som har fått för att göra 2012 ett spännande år för någon leverantör med en omfattande IP-telefoni. Som vi sa, God Jul!

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien