Malaysia Airlines tar bokning, checka in på Facebook

Malaysia Airlines tar sociala medier till en helt ny hög genom att tillåta människor att boka sina flygningar och checka in med flygbolaget via Facebook.

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

MHbuddy med Malaysia Airlines Facebook-sida kan användare bok, incheckning, hantera och dela sina flygningar via det sociala nätverket. Facebook-sida kan också användarna vet om någon av sina vänner reser på samma flyg eller gå till samma destination.

“Med MHbuddy är vi glada att kunna erbjuda våra fans på sociala medier ett enkelt sätt att boka en biljett utan att behöva lämna Facebook”, säger Amin Khan, vice VD för affärsstrategi, Malaysia Airlines.

För att få tillgång till appen, Facebook-användare måste ge Malaysia Airlines behörighet att komma åt grundläggande och profilinformation om dem och deras vänner, samt gör det möjligt att lägga till sin vägg.

När du bokar en flygning, användare fyller i ett formulär som frågar var de reser från, där de vill resa till och datum för resor. MHbuddy kommer sedan lista flygningar som är tillgängliga, hur mycket de kostar och om någon av sina vänner reser till eller bor i samma destination. Därifrån användare välja de föredrar flygning och spara ännu mer betalnings.

Om en vän råkar vara på samma flyg eller bor där de är på väg, kommer MHbuddy lista dem under avgång och ankomst lista, med en “Dela med vänner” -knappen bredvid deras namn. Genom att klicka på den här knappen tillåter vänner att kommentera på väggen.

Använda MHbuddy att checka in, Facebook-användare kommer att kunna välja sitt säte via en seatmap, som också visar var några vänner som reser på samma flygning sitter. “Dela med dina vänner” -knappen visas också här.

När det gäller användar oro integritet, luftfart IT-leverantör SITA Lab – som utvecklade MHbuddy för Malaysia Airlines – sa resenärer kan välja huruvida de vill dela sin flyginformation med vänner.

Malaysia Airlines är inte det första företaget att erbjuda denna tjänst via Facebook, som amerikanska flygbolaget Delta Air Lines har erbjudit en bokningstjänst på det sociala nätverket sedan augusti förra året.

Denna artikel har först publiceras på webbplatsen Australien.

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation