Minister: Facebook, Google+ bör inrätta servrar i Indien

Den främsta minister av indiska delstaten Rajasthan, Ashok Gehlot, har föreslagit att sociala nätverkssajter som Facebook och Google+ bli ombedd att ställa upp sina servrar i Indien så att tidiga åtgärder kan vidtas mot “skojare” som lägger provokativa kommentarer på sådana platser, enligt en lokal dagligen.

Times of India rapporterade måndag att Gehlot sade vid en chef ministrarnas konferens i New Delhi att vissa provokativa kommentarer på Facebook resulterade i kommunala spänningar i en region i hans tillstånd. Konferensen ingår Indiens premiärminister Manmohan Singh.

Enligt Gehlot, “effektiva åtgärder vidtogs omedelbart mot missdådare”. Medan hans regering uppfyllt idén om yttrandefrihet, bör sådan frihet inte missbrukas av gemensamma element och måste hanteras med all stränghet, tillade han.

Gehlot föreslog att regeringen antingen utveckla ett system som kan få information från servrarna på en realtidsbasis eller göra det obligatoriskt för sociala nätverk företag att etablera sig sina servrar i Indien.

Jag skulle uppskatta om dessa platser skulle kunna utveckla ett system som i sig förhindrar utsändning av material med kommunala och anti-nationella övertoner “, sade han.” Som servrar dessa sociala nätverkssajter är belägna utanför landet, blir det en svår uppgift att erhålla information relaterad till sådana händelser.

De indiska myndigheterna, med hänvisning till nationella säkerhetsskäl, har tidigare begärt att utländska IT-företag att ställa upp sina servrar i landet för att få tillgång till användardata, och för internationella webbplatser för att ta bort stötande innehåll.

I februari, Research In Motion (RIM) slutligen anslöt sig till Indiens krav på att inrätta en server i Mumbai så att regeringen kan direkt komma åt data på sina BlackBerry Servers Enterprise.

I samma månad, Facebook och Google också bort påstås kränkande innehåll från sina indiska platser, efter en lokal domstol sade deras webbplatser skulle blockeras om de inte gjorde det.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning