Mobila PC-marknaden lider värst Q2 prestanda i över ett decennium: IHS

Dignar under trycket från smartphones och surfplattor, den mobila PC-marknaden levererade värsta andra kvartalet prestanda i 11 år, enligt uppgifter som publicerats av analys IHS.

; Är post-PC-industrin på väg till tidig stagnation?

Enligt rapporten, globala mobila PC transporter under andra kvartalet minskade med 6,9 procent jämfört med de tre första månaderna av året. Detta är första gången industrin har sett en sekventiell nedgång sedan andra kvartalet 2002, där mobila PC-leveranser minskade med 3,7 procent efter dot.com bysten quelled globala efterfrågan.

Sifferexercisen ytterligare noterade IHS att under de 10 år mellan dessa två låga punkter, alltid den bärbara datorn utrymmet stärktes under andra kvartalet transporter återhämtat sig från en normalt mjuk start på året. Exklusive 2002 och i år, den vanliga tillväxten under denna period de mellanliggande åren varierade från en bottennotering på 0,5 procent till en hög på 6,5 procent. Även under det andra kvartalet förra året visade marknaden en 3,9-procentig ökning under perioden.

“Före enheter såsom traditionella bärbara datorer samt de nya tunnare ultratunna / Ultrabook bärbara datorer, är den mobila PC-industrin som helhet kämpar för att hitta någon drivkraft för tillväxt omvälvningar rock marknaden”, säger Craig Stice, senior analytiker för beräkna plattformar på IHS i ett uttalande på webbplatsen.

“I synnerhet, har mer kvickare enheter som surfplattor tagit över bland konsumenterna med tanke på deras användarvänlighet och unika formfaktor. Samtidigt har innovation i PC stagnerat, och den senaste tidens tillströmning av lågpris tabletter har vidare ätit i en redan decimerade mobil PC utrymme. med sådana allvarliga siffror, många undrar om detta innebär början på mer rekord avtar för bärbara datorer, eller om industrin har drabbats rock-botten. ”

Men det är inte bara dåliga nyheter för PC-industrin, med IHS att tro att en PC uppdateringsinköpscykeln är mer än sannolikt kommer att ske.

Trots det breda överklagande av medie tabletter, kommer enheterna inte att kunna ersätta persondatorer, och konsumenterna kommer att fortsätta att behöva datorkraft av persondatorer “, säger Stice.” Om en ny låg kostnad PC erbjuder starka resultat kan bli tillgängliga på marknaden och uppfylla konsumenternas förväntningar, då datorer kan ställas in för mer tillväxt inte gillar glansdagar på 2000-talet, men tillväxten ändå.

Men även denna silverkant har ett moln, med IHS påpekade att 2013 är “mycket sannolikt en avskrivning på denna punkt”, eftersom “det är för sent med tanke på de deprimerade första halv resultat som något positivt expansionen kan inträffa i både den bärbara datorn segmentet och den totala PC-marknaden.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop

Microsofts Windows 10 “Redstone 2 test build 14915 nu tillgänglig för datorer, telefoner

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, hårdvara, Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop, Windows 10, Microsoft Windows 10 “Redstone 2 test bygga 14915 nu tillgänglig för persondatorer, telefoner