Motorola, satte Sony lagring på en “Stick”

Motorolas tillkännagivande på onsdag utökar antalet tillverkare som kan välja att anta Memory Stick och kan vara en språngbräda för två-åriga lagringsteknik som den försöker ta fart bland utvecklare och konsumenter.

Dragon processorer finns i mer än 25 miljoner enheter och är inne cirka 75 procent av handdatorer, inklusive alla de som använder Palm operativsystemet. Memory Stick liknar Compact och Smartmedia, två andra märken av flyttbara lagringsmedia som används i digitalkameror och handdatorer.

Alla nya Dragon processorer som införs i år kommer att stödja Memory Stick, sade Motorola. Detta inkluderar två nya Dragon processorer förväntas meddelas den 12 juni På den dagen kommer nya produkter med hjälp av Sony flyttbara lagringsmedia också att presenteras.

En av de två nya processorerna kommer att baseras på Motorolas 68K processorkärna. Den andra kommer att vara Motorolas första användningen av en ARM-kärna.

Motorolas tillkännagivande i december om användningen av en ny kärna kom efter Palm, en av sina nyckelkunder, indikerade planer på att använda processorer baserade på ARM-tekniken. Palm har inte offentligt åtagit sig att alla tillverkare.

I en möjlig försök att ytterligare locka Palm, är Motorola väntas tillkännage stöd för en andra expansionsteknologi, förutom Memory Stick. Motorola planerar att göra tillkännagivandet i mitten av sommaren, sade Motorola talesman Kyle Harper.

Harper skulle inte bekräfta om den andra tekniken kommer att vara Secure Digital, expansions teknik som används i Palm m500 linje handdatorer, men kallade det ett logiskt val.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis