NBN Co: s plan för HFC nätverk kan fungera: Arris

Trots farhågor om att om NBN Co tog hybridfiber coxial (HFC) kabelnät av Telstra och Optus, skulle nätverket inte kunna tillhandahålla och stödja lämpliga hastigheter, särskilt för uppladdningar, Joshua EUM, Asien-Stillahavsområdet chefstekniker på US telco utrustning tillverkningsföretag Arris har argumenterat på annat sätt.

I sitt tal vid CommsDay NBN startas händelse i Sydney på tisdag, sade Eum att NBN Co multi teknik mix strategi har gett en “nytt liv” till HFC.

“Problemet med HFC nätverk är att det har varit en död man gående till det bättre hälften av ett halvt decennium, där investeringar inte har strömmat in själva nätverket, snarare har gått till DSL och fiber-to-the-nod teknik ,” han sa.

Så när man tittar på där HFC-nät var i princip från noll det skulle vara överbyggd av fiber till hemmet, och i huvudsak var nätverket kommer att skäras bort. Nu är vi i en situation där möjligen upp till en tredjedel av de australiska husen skulle vara anslutna till HFC-nät.

Baserat på, dokumentation som erhållits genom webbplatsen, i augusti, NBN Co planerar att erbjuda samma lager 2 grossisttjänst på HFC-nät ut till 30 procent av befolkningen som erbjuds till användare på fibernätet i förslaget.

NBN Co: s chef för produktutveckling och försäljning John Simon berättade webbplatsen vid den tidpunkt då som en del av NBN Co att ta över HFC-nät, det vill uppgradera HFC-nät över hela linjen, installera genomföringar för lokaler som skickas av HFC fotavtryck och kan inte ansluta till tjänster, och konfigurera installationen på kabeln som Telstra och Optus kunder övergång av kablar och NBN kunder flytta till kablarna.

Eum sade att kritikerna bara måste titta på andra länder som ett bevis på att HFC kan leverera hastigheter jämförbara med fiber till lokalen. Till exempel är Comcast i USA levererar bredband via HFC nätverk till över 60 procent av Nordamerika med en hastighet på 150Mbps. På samma sätt är Zyggo i Nederländerna erbjuda bredband till 200Mbps, och närmare hem i APAC operatörerna i koreanska och Japan erbjuder 300Mbps. De har också 500Mbps och 1Gbps redan i pilot, redo att tas i bruk.

Gerry White, Cisco framstående ingenjör, sade till stöd för NBN Co: s planer för HFC nätverk som man hoppas kunna förbättra körhastigheter, minska kostnaden per gigabit, och skjut fler fiberdata.

Cisco har tidigare sagt, att den anser HFC nät som ägs av Telstra och Optus kan snabbt integreras i NBN.

“Det går snabbare att distribuera, eftersom infrastrukturen är alla där. Det är redan där för att 3 miljoner hem, därför är det mycket mer kostnadseffektivt att distribuera. Vi tror att 3 miljoner hushåll kan göras på ett mycket relativt kort tid” sade Ken Boal, Cisco ANZ vd i mars.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”