NBN “kabel ersätter rått tuggas Telstra fiber

Förra veckan, 2GB radiopratare och hård kritiker av den australiensiska regeringens AU $ 37,4 miljarder National Broadband Network (NBN) Ray Hadley påstod sig ha upptäckt bilder på en utsatt NBN kabeln på Minnamurra Bron över södra kusten av New South Wales – bara det var inte ‘t faktiskt NBN Co kabel, utan Telstras temporär fix för en kabel förstörs av råttor.

Hadley sätta numera borttagna bilder upp på sin webbplats på onsdag, och läste upp ett e-postmeddelande från en lyssnare som hävdade att det visade hur NBN Co är “genvägar” med byggandet av nätverk.

“Det är självklart NBN kabel”, sade Hadley.

NBN Co berättade webbplatsen förra veckan att kabeln inte alls var relaterad till NBN. Strax efter 2GB drog ner bilder, bekräftade Telstra till webbplatsen att det var en tillfällig kabel installeras efter en råtta tuggas genom fiber och reservdelar mörka fibrer längs bron.

“Det visade sig en råtta tuggas kabeln som löper genom ledningen. – Det är ett rör betong i bron väggarna på Minnamurra Bridge kabellängd från en plats till nästa är 1,9 kilometer Kabeln matar en mobil torn på den västra. sidan av motorvägen, vilka tjänster tusentals kunder “, en Telstra talesman sade.

“Råttan tyvärr tuggade genom arbets fibrer och alla mörka reserv fibrer. Med tanke på antalet kunder påverkas, vi gjorde uppmaningen att köra en tillfällig kabel att återställa tjänsten till den mobila tornet.”

Talesmannen sade att ledningen som Telstra går genom bron för närvarande är blockerad, och företaget sökt tillstånd från vägar och trafik Authority (RTA), som äger bryggan, och Kiama rådet att dike nya kabeln under bron och under Minnamurra Creek .

Arbetet är planerat att starta denna vecka, med hålet under floden börjar först. Skadedjur säker kabel är redan på plats i dag “, talesman sade på onsdagen.” Arbetet beräknas vara slutfört i cirka tre veckor.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata