NBN sammankopplings platser avslöjade, adresser hålls hemliga

Den australiska konkurrens- och konsument kommissionen (ACCC) har publicerat en lista över de förorter där National Broadband Network (NBN: s) 121 poäng av Interconnect (POI) är belägna, men av säkerhetsskäl, har de exakta adresser hållits hemlig.

En POI är där två nätverk träffas och utbyta information. För NBN, är det där NBN Co överför data som överförts det nationella nätverket för Internetleverantörer nät. Om punkterna Interconnect finns avgör hur mycket backhaul en leverantör måste leverera för att ansluta kunderna till NBN. Hur mycket backhaul leverantören måste tillhandahålla har en betydande inverkan på priset på tjänsten kan erbjuda konsumenterna.

Efter att ha publicerat ett utkast till lista i maj 2011, och ändra 10 platser i augusti 2012, ACCC har idag publicerats (PDF) på “listan i kraft” av IP-platser, men de faktiska adresserna till de intressepunkter har hållits hemlig.

På grund av oro för säkerheten i infrastrukturtillgångar, har ACCC beslutat att de faktiska gatuadresser för varje POI kommer att behandlas konfidentiellt. ACCC anser att de beskrivningar som ingår i den offentliga listan över intressepunkter är tillräckliga för att göra det möjligt för intressenter att avgöra den allmänna platsen för POI “, sade ACCC.

Gatuadress kan erhållas direkt från NBN Co, och det är allmänt antas att många av de IP-platser korrelerar till lokaler för befintliga Telstra utbyten.

ACCC, som anges i augusti, att den övervägde att hålla IP-platser hemlighet på inrådan av justitiekanslern avdelning.

Det förespråkades till oss av NBN Co på inrådan, som jag förstår det, av riksåklagaren avdelning, med hänvisning till säkerhetsproblem “ACCC General Manager of Communications Michael Cosgrave sagt.

Han sade att denna politik liknar hur ACCC inte släpper placeringen av Telstras börser – även om det påpekades att många människor vet var börserna är i alla fall.

New South Wales har det högsta antalet POI, med 41 tjänar staten totalt, följt av 30 i Victoria, 22 i Queensland, 14 i västra Australien, nio i South Australia, två vardera för ACT och Tasmanien, och en för Northern Territory.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata