New York Public Library CTO Aboyoun på moln, lagring, framtid biblioteket

Jane Aboyoun, CTO på New York Public Library, är i mitten av en kulturell omvandling av en institution som alltmer tänker moln först.

New York Public Library (NYPL) har 92 platser i Bronx, Staten Island och Manhattan, 12.000 enheter och en personalstyrka på 85 IT-proffs.

Aboyoun ser en ljus framtid för bibliotek, men en som kommer att vara annorlunda än den tidigare roll. Den framtida bibliotek kommer att vara mer av en gemenskap nav som ska ansluta sina kunder genom och teknik.

Här är några viktiga punkter från mitt tal med Aboyoun

Hoppet att vardag för human capital management och ekonomi. Aboyoun sade att New York Public Library gick live på Arbetsdag för HR i januari 2012, löne mars 2012 och sedan ekonomi i januari 2014. Övergången till molnet var en ren paus från en kraftigt anpassad system som inte kan uppgraderas. Slänga i hårdvara och ett operativsystem som löper ut och New York Public Library hade ett grönt fält möjlighet (till stor del på grund av dess system var så daterad). “CFO var en stor förespråkare av att flytta till molnet”, säger Aboyoun.

Utvärdera molnleverantörer. Till Aboyoun, tech leverantörer födda i molnet har en kant. “Att vara född i molnet är kritisk, eftersom att försöka bygga om egentligen inte fungerar bra. Du måste börja om från början med funktionalitet”, sade hon. “Leverantörer måste också ha en stark ledningsgrupp, säkerhet och en färdplan som visar var de är på väg.

Kommer sviter vinna i molnet? Aboyoun sade begreppet en svit kan ha ben i molnet precis som det gör i programmet, men programmeringsgränssnitt ändra ekvationen en bra bit. “API integrera och automatisera”, säger Aboyoun, som konstaterade att integration av olika moln system kan ge en hel del av fördelarna med en svit. Den största frågan för API: er är att de inte är tillräckligt omfattande i många fall, sade hon.

Stapeln idag. Förutom Arbetsdag, den NYPL använder även Google Apps och ServiceNow. Dock inte NYPL inte har en modern kundvård paket. “Vi är på däck för att titta på CRM och granska kärnstyckena”, säger Aboyoun. Den NYPL beroende av donationer samt stads finansiering. Aboyoun sade hon letar efter ett CRM-system som kommer att ge henne en bättre bild av kunden och vilka föreläsningar, innehåll och evenemang de vill. “Vi behöver en bättre förståelse så att vi kan marknadsföra dem”, sade hon.

Framtiden för biblioteket. Behovet av ett CRM-system belyser hur NYPL utvecklas. Biblioteket måste tänka längre än givare till bredare kundbas. “Bibliotek försöker hålla relevant i en digital värld och måste fokusera på användarupplevelsen digital och på plats”, säger Aboyoun. Biblioteken blir samhälls nav för utbildning, klasser och utbildningsprogram. Hon tillade att biblioteken också undervisar affärs- och teknikkompetens. Bibliotek tjänar även en stor roll i att bevara dokument och forskning.

Digital lagring. Den NYPL har sin egen datacenter och lagring array för att bevara dokument och material digitalt. Denna lagring hanteras på premissen, sade Aboyoun. Den NYPL gör använder Amazon Web Services för webbinfrastruktur, men lagring för digitala handlingar är på premissen. Orsaken är till stor del på grund av det sätt på vilket NYPL finansieras. Staden kommer inte att finansiera molnlagring eftersom det inte är en kapitalkostnad. Eftersom NYPL måste hålla flera dokument digitalt är det troligt att använda molnet mer i framtiden. Under överskådlig tid kommer NYPL använda en hybrid lagrings strategi.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck