NSW regeringen lovar AU $ 63m till larmtjänster radio comms

New South Wales regering Telco myndigheten kommer att utforma en ny landsomfattande radionät för mer än 70 nödsituation, brottsbekämpande och nödvändiga tjänster byråer tack vare en AU $ 63.000.000 investering som en del av regeringens Critical Communication Enhancement Program (CCEP) .

Regeringens nätinvesteringar, meddelade på tisdagen från NSW Finansminister, tjänster, och egendom Dominic Perrottet, ser myndigheterna delar en mer tillförlitlig radionätverk med större täckning än vad som för närvarande används för handhållen och fordonsröst radio- och personsökarsystem .

“Våra brottsbekämpande och räddningspersonal är beroende av snabb och korrekt information för att skydda liv och egendom NSW medborgare”, säger Perrottet.

Dagens tillkännagivande visar att vi får på med jobbet, vilket ger en smartare, mer tillförlitlig, mer motståndskraftig kritiska kommunikationsnät som kommer att öka medborgarnas säkerhet och frontlinjen personal i NSW.

De mer än 70 byråer skulle kondenseras till en portfölj under en integrerad verksamhetsmodell när de delar samma infrastruktur, med de nuvarande kombinerade OPEX och CAPEX kostnader förknippade med att driva 1,972 röst radio sajter för att också minska, med bara 732 röstradio platser som krävs enligt den nya planen.

Nätverksdesign kommer också att lägga grunden för framtida tjänster, inklusive tabletter, smartphones, GPS, och drönare.

Enligt Perrottet, nätverket – som fick en AU $ 2.800.000 uppgradering i februari förra året – borde nästan tredubbla den statliga Emergency Services (SES) handhållen radiotäckning, med design piloten att presentera en AU $ 9.200.000 studie av tjänster 10 organ i nordvästra NSW. I denna region ensam, är förhoppningen nätverket täckning för SES, Rural Fire service och brand- och räddningsenheter kommer att höjas med 3,314 kvadratkilometer.

“Radiokommunikation är vår livlina. Bättre tillgänglighet innebär en säkrare och mer tillgänglig service”, säger NSW Rural brandkåren kommissionär Shane Fitzsimmons.

Piloten är beräknas vara klar i januari 2017 med delstatsregeringen tänkt att godkänna Telco myndighetens nätdesign någon gång under 2017. Efter detta kommer byggandet påbörjas över NSW i en stegvis metod.

När det gäller ett mobilt bredbandsnät, rekommenderas den australiensiska regeringens produktivitet kommissionen tidigare i år att brottsbekämpande och nödsituationer myndigheter använder kommersiella nätverk och spektrum snarare än en dedikerad allmänna säkerheten byrå (PSA) nätverk med tilldelade spektrumet.

“Vår studie har funnit att, på första principer, är den mest effektiva, effektiva och ekonomiska sättet att leverera en allmän säkerhet mobilt bredbandskapacitet genom att förlita sig på kommersiella mobilnät och spektrum,” ordförande kommissionär Jonathan Coppel sade i rapporten, som släpptes i Januari.

En kommersiell lösning kommer att se PSA underteckna individuella avtal för mobila nätverkstjänster och kapacitet med teleoperatörer, ett tillvägagångssätt som endast skulle kosta AU $ 2,2 miljarder under en 20-årsperiod.

Som jämförelse, byggde ett särskilt nät för PSA uppskattas av kommissionen för att kosta nästan tre gånger så mycket, på AU $ 6,2 miljarder med heltäckande hybridlösning beräknas kosta AU $ 5,1 miljarder kronor och den riktade-täckning hybridlösning AU $ 2,9 miljarder .

PSA – som omfattar polismyndigheter, brandserviceorganisationer, ambulanstjänster, SES, och marin räddnings och kustbevakningen – har drivit för sin egen spektrum och nätverk för år, säger att de behöver för att kunna få tillgång till höghastighetsvideo , högkvalitativa bilder, geolokalisering verktyg och biometriska funktioner oavsett var de arbetar.

Enligt den kommersiella strategi som rekommenderas av Productivity kommissionen kommer PSA tvingas dela nätkapacitet när jurisdiktioner lappar, med en jurisdiktion omfattande genomförande enhet rekommenderas att bildas för att minimera dubbelarbete, förbättra stordriftsfördelar, och erbjuder möjligheter att kombitrafik bort andra PSMB statliga investeringar, såsom den mobila blackspot programmet.

Den viktorianska regeringen talade ut mot denna rekommendation i mars hävdade att nödsituationer landsbygden skulle ha liten täckning, med kostnadskonsekvenser uppvägs av samhällsnytta.

Steven Tsikaris, från den viktorianska Institutionen för Ekonomi och Finans, påpekade att nödsituationer kan uppstå i regionala områden med gles kommersiell mobiltäckning, vilket skulle hindra möjligheten för PSA att reagera och kommunicera på fältet.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Vi ser inte mobilt bredband som be-allt och O, men [som] den kritiska möjliggörare av huvudkraven för teknik för att hjälpa oss med våra offentliga säkerhetsresultat, oavsett om de skogsbränder, oavsett om de översvämningar, en hel rad andra naturkatastrofer och även ränte händelser mänskliga som vi har att brottas med, som genom att ha telepresence, genom att ha tillgång till uppgifter, har tillgång till uppgifter i fält, med nyckelpersonal på viktiga områden som kontrolleras, att kunna interagera, dessa saker aktiveras av radiofrekvensspektrum “, säger Tsikaris under ett tal vid Australian Communications och (ACMA) RadComms händelse mediemyndigheten.

Det finns en signifikant skillnad mellan tillgången på – låt oss kalla det kommersiell kvalitet – mobila bredbandstjänster och de områden där en stat behöver verka i, Victoria och mindre stater som Tasmanien och [Australian] Capital Territory.

Hur kan vi maximera utfallet av statens begränsade begränsade resurser? Hur kan vi ge en nivå av eget kapital över vårt samhälle – städer och på landsbygden och regional? Det finns olika utmaningar i alla dessa utrymmen, och olika risker som står inför.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”