Online biz marknader inte längre “förhärligade notering tjänster”

Förändringar i konsumenternas beteende och tekniska framsteg har förvandlat business-to-business (B2B) online-marknadsplatser från att vara bara en plats för handlarna att lista sina produkter och tjänster, att bli plattformar som effektivt optimerar merchandising, prissättning och lagerinformation.

Andy Hoar, senioranalytiker för företag och kanalstrategi på Forrester Research, noterade att den tekniska utvecklingen och omfattningen av användningen bland handlarna också har ökat dramatiskt, alltså, vilket gör att fler företag att effektivt optimera sina varor, prissättning listor och inventering av produkter och tjänster.

“Eftersom handlarna i början av B2B marknadsplatser används [dessa plattformar] som glorifierade notering tjänster, de kan nu omsluta produkter och tjänster med djupt personlig och sociala medier-baserat innehåll, dynamiskt variera prissättning och erbjudanden, och länkar till lagerstyrning och service mätsystem i realtid, “analytikern berättade webbplatsen Asien.

Hoar pekade på framväxten av nya sociala medier kunniga Web 2.0 marknadsplatser som tradekey.

Devashish Saxena, senior vice president och regionala marknadsdirektör för Asien-Stillahavsområdet på element14, kommit överens om. Han sade att förare som påverkar företag och konsumenter (B2C) marknadsplatser är också sporra utvecklingen av online-B2B-marknaden. element14 är Asien-Stillahavsområdet varumärke för Premier Farnell – en flerkanalig, hög service distributör som stöder ingenjörer och inköpare, enligt dess webbplats.

Saxena sade webben har utvecklats från en informationskanal till en transaktionsplattform, och nu till en social kanal, blir den viktigaste drivkraften i hur kunderna ansluter och handla med ett varumärke samt kontakt med varandra för att forma sina köpbeslut.

Som sådan, konstaterade han att B2B etiketten “ofta felaktigt” eftersom det från en marknadsföring och online-perspektiv, är det försöker ansluta och påverka en individ trots att affärsförbindelser är med ett annat företag.

“Faktum är att vi ibland hänvisar oss som att vara i business-to-ingenjör på marknaden för att påminna oss om detta viktiga faktum”, sade han.

Saxena tillade att sociala kontakter spelar en stor roll för att påverka individers köpbeslut, från varumärkespreferenser till personliga intressen. Som sådan, betalar element14 stor uppmärksamhet åt hur dessa online beteenden utvecklas bland sin målgrupp, inklusive förståelse vilken information de behöver vid varje steg och hur det kan underlätta besluts och inköpsprocesser, konstaterade han.

Engagemang i “friktionsfri handel”, enligt Hoar, B2B online-marknadsplatser samlar tusentals köpare och säljare, vilket är mer än enskilda företag kan källa på egen hand eller när samarbetar med varandra. Dessutom, eftersom dessa marknadsplatser är online och “virtuell”, operatörer behöver inte bry sig om geografiska gränser, också, tillade han.

Dessutom behöver kunderna inte samarbeta med andra människor under inköpsprocessen och marknadsplatser inte stänga baserat på kontorstid, men finns helst, vilken dag som helst, konstaterade analytikern. Detta, tillade han, ger “friktionsfri handel” för one-stop shopping ändamål.

Clement Goh, vd på nätverk och datacenter plattform operatör, Equinix, tillade att dagens B2B marknadsplatser “göra världen mindre” och ge enklare tillgång till olika tjänster och produkter. De tillåter också operatörerna att tillhandahålla lokala tjänster och erbjuder handlare en snabb tid till marknaden alternativ, förklarade han i en telefonintervju.

Goh påpekade också att medan de primära principerna för online-marknadsplatser förblir desamma, har transaktioner blivit säkrare och kommunikation har förbättrats med den tekniska utvecklingen.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Som sagt, Hoar betonade nackdelarna med online-marknadsplatser såsom högre pris och inköps insyn som fortsätter att hålla vissa företag bort.

Analytikern förklarade att för företag som ägnar sig åt omfattande prisförhandlingar som försäljnings stängning taktik sådana marknads neutraliserar i stort sett det alternativet eftersom marknadspriset är allmänt känd för köpare.

Potentiella företagskunder skulle också inte vill att deras konkurrenter att veta vad de köper och från vilken leverantör, utarbetade han.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela