Oracle lanserar Exadata 2 [video]

På Oracles Openworld konferens i San Francisco, vd Larry Ellison förhandsvisningar bolagets Exadata Version 2 dator. Han säger den nya databasen dator är utformad för online-bearbetning och dataöverföringen lagerhållning. Han tillägger att Exadata 2 kan göra snabbare bearbetning vid en mycket lägre kostnad än kan dess största konkurrent, IBM.

Netezza VD och koncernchef Jim Baum sköt tillbaka efter Ellison ropade hans företag. Baum sade i ett uttalande

Frånvarande från Oracle idag var någon vision om en framtida rotad i avancerade uppgifter analys. Framtiden för datalagring är inte om systemleverantör konsolidering. Organisationer vill göra mer än “hänga” med växande datamängder. Framtiden handlar om att flytta från datacentret till skrivbordet – leverera tidigare omöjligt analyser på stora mängder data för alla som behöver det. Företag vill lära sig något. Förutse. Anpassa så fort möjligt utan superdatorer och utan stora kostnader eller en enda massiv check till en systemleverantör.

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion