Paradigm skift, inte blekna: Mainframe stöd stadig

Stordator användning förväntas växa eller hålla stadigt under nästa år eftersom dessa beprövade — vissa skulle säga rent trött — monoliter fortsätta tuffar i datacentret.

BMC Software på måndagen redogjorde för resultaten av sin årliga stordator användarundersökning. Undersökningen baserades på 1700 respondenter. Sextio procent av dem var BMC kunder. Ungefär 70 procent av de tillfrågade var linjechefer med återstoden är direktören positioner och högre.

Enligt undersökningen, 84 procent av de tillfrågade såg växer eller stadig MIPS användning. MIPS (miljoner instruktioner per sekund) är ett vanligt mått på stordator användning. I ett nötskal, är stordator växer inte, men säkerligen inte att dö heller.

Denna undersökning belyser något Salesforce.com vd Marc Benioff sade förra veckan. Vid konferensen Gartner Symposium, Benioff noteras att tech paradigm skifta, men det är inte en nollsummespel. Visst kan cloud computing buckla på plats programvara, men de traditionella applikationer kommer inte att försvinna. Stordatorn lever vidare. Som kommer datacenter. Med andra ord, se upp för proklamationer som all teknik helt kommer att försvinna.

Den fortsatta liv stordatorn är utställningen A vad Benioff talade om.

Bland de viktigaste resultaten från BMC: s stordator undersökning

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Hälften av de tillfrågade planerar att migrera till IBMs DB2 för z / OS erbjudande inom de närmaste 18 månaderna. BMC på måndagen sade också att det skulle stödja den senaste DB2 10 för z / OS,. Transaktionsvolymerna — många av BMC respondenter var finansiella företag tjänster — kör MIPS tillväxt.

Kostnadsbesparingar är högsta prioritet bland de svarande.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner