Precis som Google lanserar nya SSD, Amazon lanserar sin rival produkt

Google lanserar flashminne och en ny lastbalansering option på sin Cloud Platform.

Amazon, Google, Apple drabbades av italienska i appar sond, Amazon vs Google: De IaaS krig, Google namn första omgången av glas vid arbetspartner

Timing, som de säger, är allt och Amazons är återigen utmärkt som företaget lanserade sin General Purpose Solid State Drive (SSD) på dagen, att Google kom med sin egen.

Amazon meddelat att tillgången på den nya SSD-stödda volym typ för sin Elastic Block Store (EBS) som, enligt företaget, är avsedd för fem nior (99,999 procent) tillgänglighet. General Purpose (SSD) kan användas för personlig produktivitet, i små till medelstora databaser, i test- och utvecklingsmiljöer och som startvolymer, sade företaget.

Enligt Amazon enheterna har möjlighet att brista till 3000 IOPS (input / output operationer per sekund) per volym, “oberoende av volymstorlek, för att möta prestanda behoven hos de flesta applikationer och även leverera en konsekvent baslinjen tre IOPS per gigabyte” .

Också, enligt Amazon, kunder betalar endast för lagring de bestämmelsen med “inga extra avgifter för I / O” och priser som börjar på $ 0.10 / GB.

Detta tillägg till Amazonas linje innebär att kunderna nu kan välja mellan tre olika Amazon EBS volymtyper enligt arbetsbördan: General Purpose (SSD), Tillhanda IOPS (SSD), och magnetiska volymer.

Företaget sa att det låg siktar de nya volymer på I / O-intensiva applikationer såsom stora relationsdatabaser och sade kunderna ska välja vilket system att gå genom att betrakta överväga hur mycket IOPS de behöver, “upp till 48.000 IOPS per Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) instans “.

Vidare läsning

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip