Spela hockey Uber, men för ekonomin

tillväxt jobb i Australien är mer sannolikt att komma från Uber, eller online-tjänster som Netflix, enligt kassör Joe Hockey.

Spekulationer fästen som Hockey egna utsikter till arbete finns på skakig mark, kassör berättade enligt rapporten kabinett kollegor att regeringens nya planer för att öka småföretag i Australien kommer att inriktas på teknikföretag, som Uber eller Netflix.

“Jobben är i Uber” Hockey uppgift sagt.

Det kommer inte som transportföretaget har lovat det kommer att skapa 20.000 jobb i Australien 2015.

“Vi ställer oss en utmaning, som vi tror att vi kan uppnå genom partnerskap med regeringar och organisationer som delar vår vision att öppna upp ekonomiska möjligheter i varje stad”, skriver bolaget i ett uttalande på onsdagen.

Var och en av dessa nya arbetstillfällen kommer att fyllas av folk som har passerat rigorösa kriminella och körning historia bakgrundskontroller, som är fullt försäkrade, och som söker att få en flexibel inkomster för att försörja sina familjer.

Uber är dock inför trycket från statliga myndigheter och taxirörelsen över sina verksamhetssätt. Företaget har betalat hundratusentals dollar i böter för UberX drivrutiner.

I New South Wales, är regeringen tar UberX drivrutiner till domstol och hävdade att budgeten tjänsten är i strid med Transport Act Passageraren genom att erbjuda en tjänst utan ackreditering.

Företaget har enligt uppgift börjat blockera mobiltelefoner och kreditkort i samband med infiltratörer i Queensland riktar UberX drivrutiner.

Det har också funnits ett antal Uber drivrutiner laddade för att ha sexuella övergrepp passagerare under de senaste månaderna.

Regeringen har meddelat att den kommer att försöka växa småföretag i Australien genom en 1,5 procent skattesänkningar och förmåner i maj budgeten.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera