Är VDI på horisonten för dig? Kanske inte när du ser den här videon

Jag tror inte att det finns någon som någonsin skulle kunna övertyga mig om att traditionella VDI är en bra idé. Prestanda är men en av frågorna. Kostnaden är en annan. Komplexitet är ännu en annan. I ett ord, bara inte göra det. Kanske den här videon demo kommer att övertyga dig att inte slösa bort dina pengar eller din tid på det. Demo du håller på att titta på är en realtid, live-demo av VMwares Horizon med utsikt som är tillgänglig på VMwares webbplats i en praktisk laboratorium. Nu, om jag ger demo av min produkt, skulle jag se till att resultatet skulle vara absolut snabbast möjliga och mycket tillförlitlig. Och kanske jag förhastade slutsatser här i tro att VMware inte gjorde det. Jag måste anta att bra folk på VMware satte fram sitt bästa för att göra denna demo så snabbt och tillförlitligt som ekonomiskt möjligt. Däremot kan dess prestanda säga något annat.

VMware Horizon med Visa Hands-on Lab

[Varning: Videon är lite lång (24 minuter) och frustrerande / tråkigt på platser eftersom jag gör allt detta för första gången leva på videon.]

Visste du att Windows 8.1 Professional och Enterprise har inbyggd virtualiseringsfunktioner? Så här köra flera operativsystem på en enda dator.

Detta är inte en formell granskning, det är helt enkelt en provkörning av produkten (s) som jag får tillgång till för demon. Dra dina egna slutsatser från den.

Att vara något rättvis och balanserad, startar Windows 8.1 skrivbordet snabbare vid efterföljande öppningar. Men om du avslutar din session (nära View), då måste du vänta igen för det virtuella skrivbordet. Jag är inte säker på exakt vad som hände med XP skrivbordet i denna session efter det krävs för mig att starta om den. Jag tar gissningar på att en.

Systemen har inte tillgång till internet, vilket gör dem lite svårt att utvärdera helt som en lösning, eftersom jag skulle vilja testa hastigheten att surfa, ladda ner, installera, och andra gemensamma aktiviteter. Dessa system har inte heller några användbara program på dem för testning.

Min slutsats är att om människor som säljer lösningen inte kan få det att fungera tillförlitligt och snabbt, då är det något som du bör hålla sig borta från. Jag menar inte att bash VMware specifikt eftersom alla traditionella VDI är dålig. Jag tror inte att någon kan få det att fungera på ett tillförlitligt sätt, snabbt, billigt och tillräckligt för att övertyga mig om motsatsen. Det finns några lösningar som jag har skrivit om i den här bloggen som försöker att lösa de inneboende prestandaproblem i samband med VDI, men jag är skeptisk till deras långsiktiga effekt.

Toolkit: Jämföra VDI vs PC kostnader, beslut faktorer att tänka på VDI vs PC, VDI tillväxten drivs av behovet av flexibilitet, rörlighet, fler företag vänder sig till skrivbordsvirtualisering

Vad tycker du om den demo? Tycker du att det är en övertygande demonstration för eller emot VDI? Prata tillbaka och låt mig veta.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys