HP: Software Defined nätverk i hela företaget 2015

Hewlett-Packard chefer beskrivs sin mjukvara definierade nätverk (SDN) strategi, marknadsposition och gjorde några satsningar på när tekniken går mainstream. Bet: SDNs kommer att användas i hela företaget 2015 och representerar en $ 2 miljard marknad 2016.

HP presentationen är ett i en serie webbsändningar avsedda för kunder och Wall Street att belysa viktiga affärsenheter såsom nätverk och programvara.

Enligt Bethany Ma yer, chef för HP Networking är företaget planerar att utnyttja sin position som en stor aktör på marknaden för att driva SDN. VMware gjorde ett plask med förvärvet av Nicira och SDN förvärv har blivit vanligt. HP: s argument är att dess specialitet att automatisera datacentret samt ett stort fotavtryck kunder gör det till en ledande SDN-spelare.

Stora debatten, programvarustyrd nätverk: Hype eller hopp?

Nätverket har varit för många, många år en mycket komplex infrastruktur, mycket bräcklig, mycket svårt att hantera och förändra och som ett resultat har många CIO verkligen kämpat med att göra ändringar att svara på sin verksamhet med hjälp av nätverket, och så vårt fokus inom HP Networking och allt vi gör är fokuserad kring förenkling av det “, sade Mayer.” allt vi gör när det gäller att tänka på rörelsekostnader för CIO fokuserar på att säkerställa att de kan automatisera så mycket som möjligt inom nätverket.

Mayers fall kretsade kring HP: s partnerskap och fokus på öppna standarder. Hon noterade också att HP är en stor nr 2 till Cisco och kan fungera som en motvikt.

Vad är oklart är om SDNs slutändan kommer att bromsa hårdvaruförsäljning. HP tydde på att det kommer att kunna sälja mer konvergerade system, men rynkor är router och switch försäljning skulle kunna ta en träff. Vad händer om SDNs möjligt för företag att avlasta nätverks intelligens på en billig server?

Mayer sade differentiatorn skulle vara nätverks intelligence programvara och virtualisering. Naturligtvis skulle HP kör sedan in VMware.

Mer

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

F5 köper LineRate Systems nötkött upp SDN insatser, VMwares Nicira köp: Kan virtualisering blixtnedslag två gånger, Citrix ögon hårdare Cisco band efter VMwares Nicira köp, SDN leverantör Big Switch landar $ 6,5 från Intel, Juniper köper företaget SDN fast Contrail för $ 176 , HP går mjukvarudefinierad nätverks striden med ny controller, switchar, Citrix beskriver sin SDN spela lag upp med Palo Alto Networks, Brocade stärker sin SDN spel, köper Vyatta, Brocade skjuter SDN strategi med nya produkter, Cisco gör sin programvara visst nät fall: köper du det, Ciscos arv ont dess virtuella strategi nätverk, SDN: Experimental nätverk tech får en kommersiell boost, VMware köper Nicira för $ 1,05 miljoner, VMware, Nicira och en helhetssyn på virtualisering, EMC, VMware: Ställa scen för enande

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden