IBM, öppen källkod syftar till att förbättra Internet tillgänglighet

IBM och grupper som Openajax Alliance lanserar några initiativ för att göra Internet mer tillgängligt för människor med rörlighet eller sensoriska funktionshinder.

Det övergripande temat här är att Internet behov röst webbutveckling och andra gränssnitt för att hantera 750 miljoner människor runt om i världen med funktionshinder och ytterligare 900 miljoner analfabeter människor. De äldre samt personer med funktionshinder har i stort sett tvungen att sitta ut Web 2.0 förskott såsom sociala nätverk.

Bland de anmärkningsvärda drag

? Openoffice är död. Länge leve Libreoffice

Onetime MS Office utmanare Openoffice: Vi kan stängas på grund av minskande stöd

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Den Openajax Alliance (OAA) öppnas rulla ut nya käll verktyg för att hjälpa utvecklare prov Web 2.0-applikationer för att se hur de rada upp med federal tillgänglighetsstandarder. Med OAA verktyg är applikationer testas dynamiskt som utvecklare bygga koden. Innan OAA verktygsutvecklare tvungen att slutföra sin ode för att se hur de arbetade för blinda och andra personer med funktionshinder,. IBM Research i Indien kommer att lansera en insats med Indian Institute of Technology i Bombay att utveckla mobila webbgränssnitt för semi- till analfabeter;. IBM Research i Japan kommer att belysa en förbättring systemtillgänglighet för att leverera offentliga tjänster via Internet. Japan har en uppsjö av äldre medborgare som behövs för att nå. Japans Tottori Prefecture Informations-Center, KOA Corporation och IBM kommer att samarbeta på systemet, som kommer att sammanställa begärda förbättringar i molnet och renovera sidor för att hantera förfrågningar från funktionshindrade.

Enterprise Software;? Openoffice är död. Leve Libreoffice, Open Onetime MS Office utmanare Openoffice:? Vi kan stängas på grund av minskande stöd, moln, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip