Inte alla IBM Linux kan sättas i en röd hatt, SUSE

Novells SUSE Linux har slagit Red Hat till en IBM allians inom området mjukvaru apparater.

De två företagen tillkännagav idag att IBM levererar en portfölj av “programvara apparater” under olika IBM varumärken, som drivs av Novells SUSE Linux Enterprise Server.

En programvara apparaten är en snabbt installerad mjukvara stack som använder bara de delar av operativsystemet som krävs för den egna verksamheten.

De kommer till kunden redo att rulla. I fallet med IBM och Lotus Foundations kan denna lösning vara igång på 30 minuter “, säger Josh Dorfman, direktör, Alliance marknadsföring för Novell.

Sedan lanseringen sin programvara apparaten verksamhet för två år sedan, har Novell fått 70.000 registrerade användare, nära 5000 oberoende programvaruleverantörer, och byggt cirka 312 tusen apparater som använder SUSE Studio Online, sade Dorfman.

Du kan använda x86 och vad applikationen kräver. Du kan starta upp en del av det här rätt av ett USB-minne. Lotus Foundations är i ett flashminne. Du behöver inte hela OS. Du behöver bara vad din ansökan behöver. Detta ger kunderna vad de behöver och inte mer än så.

Resultatet är en lägre kostnad distribution för programleverantören, ett lägre pris för kunden, och relevans för Novell, som hjälper till att bygga effektiva vertikala marknadskanaler.

Det finns också en multiplikatoreffekt “, sade Dorfman. Black Diamond Software, till exempel, bygger sin Presto programvara ugnen med IBM Rational Software med SUSE Linux. Förhållandet är lönsamt runt.

Programleverantörer kan bygga apparater på ny utrustning, på begagnad utrustning, eller på USB-minnen, för installation hos kund, sade Dorfman. “Detta är snabb att värde i att du kan komma till värde på 30 minuter.

Vi har uppmärksammats för vårt ledarskap på marknaden. Vi tycker vi är ledande.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

? Från och med Linux i början

Enterprise Software, söt SUSE! ? HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, Enterprise Software, Från och med Linux i början, Linux, Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows

Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows