Intel: EG inte uppfyllde “standard bevis” för $ 1,45 miljarder böter

Intel sade Europas topp antitrust regulator misslyckades “för att möta den standard som krävs av bevis” när det bötfällde chip tillverkaren $ 1,45 miljarder konkurrensbegränsande beteende mot AMD. Nyheten kommer som Apple som heter Intels topp advokat Bruce Sewell som dess chefsjurist.

Intel noterade att det skulle överklaga och företaget nyligen lagt fram en fråga mot Europeiska kommissionen (EG). I ett nötskal, hävdar Intel att EG

se även: EU-ombudsman slår antitrust tillsynsmyndigheter över Intel fall

Insatserna är höga som AMD citerade EG bra som en stor vinst. En viktig passage från överklagandet

Kommissionen inte bevisa att Intels rabatter arrangemangen var villkorad av sina kunder att köpa hela eller nästan alla sina x86 CPU krav från Intel. Dessutom använder kommissionen ett “lika effektiv konkurrent” ( “AEC”) test för att avgöra huruvida Intels rabatter var i stånd att begränsa konkurrensen men det begår många fel i analys och bedömning av den bevisning som rör tillämpningen av detta kriterium. Kommissionen inte heller att ta itu med andra typer av underlagen för effekterna av Intels rabatter.

Företaget begär att EG-beslutet att nixed helt “upphäva eller avsevärt minska nivån på böter” och betala Intels rättegångskostnader.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Det gick inte att ta itu med bevis för att AMD ökade marknadsandelar under den aktuella perioden, misslyckades med att fastställa ett orsakssamband mellan Intels rabatter och kundernas beslut att inte använda AMD, misslyckades med att analysera hur dessa rabatter påverkat konsumenterna alls, och misslyckats med att hålla sig till rätts förfaranden beslutade att bötfälla Intel.

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

EG: Intel missbrukat dominerande ställning “vs AMD, böter rekord $ 1,45 miljarder antitrust fall

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen