Joyce: NZ nya bredbands man

profil Nya Zeelands nya kommunikationsminister Stephen Joyce, har gigantiska uppgiften att dra från Nya Zeeland till nästa, bredband ålder, ett arbete som är tänkt att ta 10 år.

NZ kommunikationsminister Steven Joyce (Credit: NZ Govt)

Även om Kiwi målet att nå 75 procent av dess, befolkning med sin egen nationella bredbandsnätet (NBN) är mycket lägre än Australiens höga 98 procent, Nya, Zeeland har höjt hastigheten ante med sin fiber-to-the-home play . Nyzeeländare kommer, att kunna njuta 100Mbps från landets planerade NBN, mycket högre än Australien plan 12Mbps.

Ännu Nya Zeeland inte kastar nästan lika mycket pengar på sin bredbands mål, som Australien, fördela $ 1,5 miljarder sina NBN planer, i jämförelse med Australiens $ 4,7 miljarder kronor. En del av det är på grund av den mindre befolkning och man strävar efter, men en del av det är också regeringens strategi att lämna, kunden tillgång lagret av nätverket till industrin, samtidigt som bara ryggraden, infrastruktur, som Joyce ser som en naturlig flaskhals och, kandidat för monopol.

Vi fokuserar på den mörka fiberskiktet. Vi ser grossist och detaljhandelstjänster som tillhandahålls på toppen av det, “Joyce berättar, under en intervju.

Nya Zeeland är också ute efter att gå billigt på rulla ut, fiber, med mikro-grävning och hängande fiber på elstolpar bara några av, de strategier som planeras för att hålla kostnaderna nere.

Det finns en viss mängd av tro med alla dessa saker.

Men även att ta bort kostnaden för tillgång skiktet och minska, räkningar för att lägga fiber, det är en stor investering och en som ingen, regering kan ta lätt på.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Att tala med Joyce du får en känsla av att det är som att gå en knivsegg: försöker få Nya Zeelands, bredband framåt, men inte så långt framåt att ingen använder, varumärke spanking ny infrastruktur, försöker att pumpa in pengar i, marknads att påskynda tillkomsten av fiber-to-the-home, men inte, stoppa marknadsinvesteringar i dess spår.

Med tanke på dessa faror måste Joyce hans tro att pengarna är värt, projicerade fördelar för ekonomin och Nya Zeeland rankning på, kompetensmarknaden.

Det är inte billig, jag håller med, men vi tror att med en förnuftig krona, investeringar vi kommer att kunna få något händer en, antal år snabbare än det skulle ha hänt annars, “honom; säger.

Till nejsägare som undrar vad på jorden i genomsnitt, nyzeeländaren kommer att göra med 100Mbps, Joyce svar finns det inget sätt, att veta där industrin går.

Jag tror att historien om Internet och historien om IT, uppriktigt sagt är att de bästa idéerna är stick i mörkret. Det enda, som vi vet är att tillväxttakten i processorkraft, behovet av lagring och behovet av rören är dramatisk. Det är alltid, huvuden mot att vissa Moores lag strategi “, säger han,. Det finns en viss mängd av tro med alla dessa saker.

Joyce har tron, kanske hans övertygelse kommer från hans, framgångsrik kommersiell karriär, som har sett honom bygga upp en radio; imperium.

Jag tror att historien om Internet och historien om IT, uppriktigt sagt är att de bästa idéerna är stick i mörkret.

Politikern och affärsman startade sitt första radiostationen Energy FM, vid 21 års ålder tillsammans med partners han, köpte upp andra stationer och främjat deras tillväxt över 17 år. Dessa tillgångar som byggts upp, för att bli RadioWorks, med 22 lokala radiostationer, och fyra nationella radionät under sitt bälte.

Företaget såldes till Kanadas Canwest 2001, efter, som Joyce avgick som VD, efter att ha gjort sina; miljoner.

I vakuum i pension, vände Joyce till politik, något, han hade länge haft ett intresse han ordförande några av National partiets;. Recensioner, innan du går in för att hantera 2005 valkampanjen, som såg en stark nationell återhämtning som fortfarande, dock misslyckats med att, förskjuta Labour som det största partiet i parlamentet.

Joyce klev tillbaka till den privata världen i två år, med, en roll som VD för ett företag som heter Jasons Travel Media, en marknadsföring av turism företag baserat i Auckland.

Förra året, politik drog honom igen. Han var ordförande för National, partiets 2008 nationella valkampanj och var framgångsrikt, valdes som en av fem listan endast parlamentsledamöter – de som inte har, för att bestrida en väljarkår.

Efter segern utsågs han till minister för kommunikation och, IT samt minister för transport, med, premiärminister John Key mandat att driva planen för, utrullning av ultrasnabbt bredband.

Han har hoppade till det och talat om den föreslagna planen till media och industri. Ändå trots målstolparna, har lagts ut så industrin vet vilken väg att skjuta, reglerna, av spelet har ännu inte fastställts. Joyce närvarande sitter på, information såsom vad regeringen förväntar sig i vägen för en, regelverk, om den avser att ha eget kapital i, projektet och flera tekniska krav.

Det är utmaningen är att detta ska vara iterativ och inte, antingen kylning eller onödigt att ersätta privata investeringar.

Eventuella frågor om sådana viktiga frågor besvaras med, “Du kommer bara att vänta och se”.

Vi måste gå igenom våra interna processer och testa allt, grundligt och det är inte långt borta nu “, försäkrar han,”. Den typ av frågor du höjer alla kommer, måste behandlas i planen. Det är inte som vi har inte, tanken på dem.

Under de närmaste veckorna kommer Joyce lägga ut dessa planer och be, för en kommentar, varefter regeringen kommer att bekräfta eller ändra dem, och börja med processen för att plocka partner – även om, vilken form den processen skulle ta, anbud eller på annat sätt Joyce är, inte säga.

Vilket gör det till en väntande spel för allmänheten, media och, industri. Joyce förstår riskerna detta innebär för investeringar, med möjlighet att industrin kommer att hålla tillbaka på investeringar, tills den vet vad som händer.

Det är utmaningen är att detta ska vara iterativ och inte, antingen kylning eller onödigt att ersätta privata investeringar,. Det är därför vi tar vår tid att få det rätt och inte bara, rusar i dörren för sakens skull, eftersom jag tror att det finns, risker runt som “Joyce säger.

Det faktum att Joyce hoppas att vara på väg mot slutet av året, kan komma att minska oron i den riktningen, men som Australian Communications, minister Stephen Conroy har funnit ut, saker och ting inte alltid röra sig så, snabbt som man önskar.

Oavsett hans tankar på den australiensiska processen, är Joyce inte redo att vädra dem.

Det är en annan plan som den australiska regeringen är, fortsätter med och det är helt upp till den australiska regeringen, när det gäller hur den gör sina saker. På samma sätt skulle jag inte, förvänta sig att KOMMENTERA på hur vi gör saker.

Det kan hoppas att Joyce inte kommer att ihärdigt med samma problem som Conroy har ställts inför.

Han var beredd att säga att från tittar globalt han hade, upptäckte att det var viktigt att ställa upp saker så mycket som, möjligt så att olika organisationer för att kunna vara en, en del av olika nivåer i processen, och att nya Zeeland skulle, gynnas mest av att fokusera på infrastrukturskikt.

Men det är inte en kommentar i samband med den australiensiska, process “, säger han,” eftersom jag tror att det är en annan process och, det försöker uppnå samma totala resultatet, liknande totalt, resultatet, men med en annan metod.

Det kan hoppas att Joyce inte kommer att ihärdigt med samma, problem som Conroy har, ställts inför: förseningar i att tillhandahålla information som krävs för att, inlämnande av anbud, varvid sittande sparkas ut ur processen, den finansiella krisen höja ful frågor om pris och finansiering, och skogsbränder stoppar den föredragna budgivare från att tillkännages vid, Tysklands stora show CeBIT.

Joyce får inte träffa samma hakar, men det är säkert att åka till, nämligen utbjudande av FTTH kommer inte att vara en smidig en och Conroy kanske i hemlighet vill det, så. I typisk trans Tasman mode, Australien och Nya Zeeland, kommer ungefär samma sak på två olika sätt. Om en, vacklar, medan de övriga seglen på, kommer jämförelser lämna ägg, på några höga upp ansikten.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”