Microsoft rullar ut gratis OneNote app för Android tabletter

Microsoft har introducerat en version av sin OneNote antecknings ansökan optimerad för att fungera på Android tabletter, med stöd för digital färg.

Tillbaka till skolan 2014

Prisvärda smartphones (! Och garantialternativ) byggda för att klara college livet, tillbaka till skolan måste ha tabletter: 2014, Tillbaka till skolan måste ha tech och prylar: 2014; De bästa Chromebooks för skolan, 20 viktiga iPhone, iPad appar för college studenter, expert Back-to-School guide

Den nya applikationen kan hämtas gratis från Google Play Butik idag, den 19 augusti Det kräver Android 4.1 eller högre,. Microsoft har varit beta testa Android tablett version av OneNote, för de senaste månaderna.

Den nya OneNote för Android versionen innehåller handstil stöd och “berörings navigering”, enligt Microsoft tjänstemän.

Microsoft chefer hade sagt testare att förvänta sig Android tablett version av OneNote för att stödja digital färg, så att användarna kan ta anteckningar eller rita med en penna eller finger, för att lägga till formateringsalternativ, inklusive typsnitt, teckenstorlekar, väglinjer och taggar, och tillåta användare att flytta mellan bärbara datorer, sektioner och sidor med en slägga.

Microsoft också rulla ut ett par andra OneNote uppdateringar idag.

Dess “OneNote för Windows Store” (aka, Metro-stil OneNote för Windows 8.x) uppdateras med bläckstryknings funktionalitet, stöd för utskrift och möjlighet att infoga filer och PDF-filer.

Det finns också en uppdatering för Livescribe + som lägger automatisk sändning så att användarna kan ställa upp någon Livescribe bärbar dator med sina Livescribe 3 smart att automatiskt skicka handskrivna anteckningar till en specifik anteckningsbok i OneNote.

Microsoft fortsätter arbetet med andra beröringsoptimerade Office appar för Android tabletter. Den, Office på Android tablett svit, förväntas innehålla Word, Excel, PowerPoint och OneNote, är på väg att släppas innan slutet av kalender 2014, har källor sagt. Den och tryck optimerade Metro-stil / modern Office för Windows 8.x väntas inte komma fram till första halvan av 2015, även mina källor har sagt.

Det finns nu nio olika OneNote kunder: OneNote för Windows, Windows 8, Windows Phone, iOS, Mac OS X, Android, Android tabletter, Amazon Fire Telefon / Kindle Fire tabletter och OneNote online (för användning med en mängd olika webbläsare).

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien