NBN kunde inte privitised: Clive Palmer

I den kommande australiska valet set för 7 september bara tre partier har kandidater på valsedeln i varje väljare: Labor, gröna, och det nybildade Palmer United partiet, lett av Clive Palmer.

På en bred Google Hangout värd The Sydney Morning Herald, Palmer var kritisk till idén om en framtida privatisering av NBN

“Jag tror inte att det är en bra sak att privatisera saker som vi har regeringen för – anledningen till att vi har regeringen är så att vi kan göra vissa saker bättre tillsammans än vi kan göra dem separat – såsom hälsa, skola och utbildning och försvar “, sade han.

Såvitt NBN går, jag tror inte att du skulle kunna privatisera det, på grund av mängden pengar som är använts på det ger inte en återgång till någon, allra minst den australiensiska skattebetalarna.

Palmer, som har finansierat planer på att bygga Titanic II och en dinosaurie park packad med 160 Animatronisk dinosaurier, uppmanade regeringen att vara försiktig i vad den gör, och för att skydda pengar i statskassan.

Vad är det för fel med NBN och det sätt som Labor närmade det var att det beslutades på ett plan utan eftertanke, och det gjordes verkligen att vinna röster, än att tro det rakt igenom. Det har varit lite av en katastrof.

Om vi ​​kommer att göra stora projekt eller saker för landet, måste vi ta vår tid, på rätt sätt planera det, rätt kostar det, och se till att det är något som är ett övervägt beslut. Det betyder inte att vi inte bör göra dessa saker, det betyder att det sätt på vilket vi gör dem måste vara i bästa intresse.

Gruv magnat, som står för sätet för Fairfax, sade han är inte säker på att de problem och förseningar som uppstått under nätverkets utbyggnad beror på den teknik som används eller dess genomförande, eftersom han inte har tillgång till detaljerad information om projektet.

Palmer United Party är inställd på att lansera sin politik manifest på helgen.

Palmer hade tidigare varit ett liv medlem och finansiär av National Party.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata