NBN söker reglerande ändring för att stödja fiber, koppar, HFC nätverk mix

Den australiska konkurrens- och konsument kommissionen (ACCC) har publicerat de föreslagna ändringar som lagts fram av National Broadband Network (NBN) företaget till åtkomst företaget Special (SAU) för att ta hänsyn till den multi teknik mix.

Sau, ursprungligen överlämnats till ACCC 2013, styr prissättningen och reglerande villkor mot NBN fram till 2040.

“The SAU ger en övergripande ram för reglering av tillträde till NBN”, säger ACCC kommissionär Cristina Cifuentes.

Sau närvarande inte fånga ytterligare nätverkstekniker som NBN Co har införts sedan SAU accepterades. NBN Co söker nu ta itu med detta genom SAU variation.

MTM NBN modellen innebär en blandning av tekniker inklusive fiber till lokalen (FTTP), fiber till noden (FTTN), fiber till källaren (FTTB), och hybridfiberkoaxial (HFC), den förra SAU beaktade endast FTTP.

Enligt ACCC, NBN erbjuder redan FTTN, FTTB och HFC teknik en SAU-enhetligt sätt, med SAU variationen helt enkelt formalisera processen. Emellertid skulle flera andra ändringar se NBN tvingas ge utbyggnaden förloppsinformation för att få tillgång sökande samt ändra tvistlösningsmekanism för att möjliggöra en juridisk person ska utses som en resolution rådgivare.

“Ingen av de förändringar som NBN föreslår ändra underliggande reglerande principer, struktur och incitament inbäddade i SAU, som ACCC tidigare har godtagits som rimlig, inklusive att på lång sikt intressen slutanvändare”, NBN sade i sin stödjande underkastelse [PDF].

NBN: s förändringar är av begränsad omfattning och mekanisk till sin natur, de representerar en stegvis förändring för att återspegla aktuella politiska inställningar.

I grund och botten innebär ändringen av MTM-modellen inte ändra underliggande reglerande principer, struktur, eller incitament inbäddade i SAU och de gälla lika för MTM som de gör nu till de tjänster och produkter under SAU.

NBN lämnade föreslagna variationen [PDF] den 27 maj tillsammans produktiva oberoende utvärderingar från professor Janusz Ordover och Dr Allan Shampine [PDF] Analysys Mason [PDF], och Dr Steven Bishop och professor Bob Officer [PDF].

Rapporten från Ordover och Shampine fann egenskaper och ekonomi i nuvarande SAU är tillämpliga på de andra nätverkstekniker, analys Mason beslutade processen och metoder som används av NBN för att avgöra vilka nätverksteknik som ska användas för en lokal är “klok och effektiv”, som är dess design av dessa nät, och Bishop och Officer fann att principerna för avkastningen var rimliga när den appliceras på andra tekniker.

“Den nya strukturen med MTM – där vissa delar av befintliga nätverk överförs till NBN stället avgick, och NBN avser utnyttja befintlig infrastruktur för att uppnå de angivna förväntningarna på ett kostnadseffektivt sätt – inte ändrar våra slutsatser. Sau kan och vidta lämpliga åtgärder mot de relevanta farhågor “Ordover och Shampine sade.

“Analysys Mason anser att de metoder och processer som används av NBN för att bestämma vilken typ av MTM nätverk det kommer att använda i ett visst geografiskt område är klokt och effektivt,” Analys Mason till.

NBN design av sin FTTN / FTTB nät reflekterar en effektiv och försiktig nätverksdesign, trots att vissa delar av de initiativ design och industri för att stödja konkurrens utbyggnaden av dessa nät är fortfarande i ett tillstånd av utveckling.

NBN design av sin HFC nätverk speglar ett effektivt och klokt nätdesign på det hela taget, även om det finns potentiella problem som NBN erkänner och adressering.

“Vi är av den uppfattningen att kostnaden för kapital principer för efterföljande tillsynsperioden av SAU är lämpliga principer för redovisning av ett avkastningskrav på investeringar för att införliva i en byggstensstrategi som ingår i SAU. Dessa principer är ganska allmänt och påverkas inte av variationerna i SAU att fånga den nya tekniken, tillhörande nya produkter, och det ändrade avtal, “Biskop och Officer avslutats.

ACCC accepterar synpunkter på den föreslagna variationen tills 26 augusti, varefter det kommer att besluta om att acceptera eller förkasta det.

Regulatorn förra månaden gav också förslag till godkännande för NBN intäkter kontroll förändring förslag och anses företaget ha varit kompatibel med priskontroller under 2014-15.

Det beror på att släppa sin slutliga avgörandet när det gäller Long Term Revenue Constraint Methodology (LTRCM) förslag den 30 juni.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata