NSW kallar Metronode Unanderra datacenter sin nya IKT hem

Metronode s Unanderra datacenter har nu officiellt erkänd som en av New South Wales bitar av kritisk IT-infrastruktur med statliga minister avslöja 10 år leasade anläggning idag.

Staten har arbetat sedan 2008 att konsolidera sina datacenter, i två Sydney-baserade anläggningar, i Silver och Unanderra.

Även om dess första steg in migrera till Unanderra datacenter började i oktober i år, har det nu officiellt öppnat dörrarna, vilket ger mer information om hur det kommer att gynna regeringen och industrin.

I synnerhet finansminister och tjänster Andrew Constance sade att det kommer att hjälpa Illawarra digitala ekonomin, placera den som en IT-nav.

“Cirka 500 jobb stöddes under konstruktion och inrätta faser de två anläggningarna, med ett antal fasta jobb etablerade när de två centra blir fullt fungerande”, sade han i ett uttalande.

Över AU $ 200.000.000 värt i statsägda tillgångar kommer att bo på de två anläggningarna, som förväntas ge fördelar att halvera elkostnaderna och öka säkerheten och anslutningsmöjligheter. En dubbel fiberanslutning kommer att länka de två platserna och om ett strömavbrott inträffar vid en plats, säkerhetskopiering från den andra platsen kan utföras i nära realtid.

“De datacenter innehåller den senaste tekniken och säkerhet, med hjälp av direkta fri luftkylning och modulär design för att leverera världsledande effektutnyttjande effektivitet”, säger Constance.

Liksom många moderna datacenters, har Metronode antagit ett modulärt byggsystem, så att de kan förbättra effektiviteten i uppförandet av byggnaden, medan kvalitetskontroll behålla.

Kända första hyresgästerna finns NSW hälsa och avdelningar för utbildning och gemenskaperna, korrigerande tjänster och finans och tjänster.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar