Open Mind: Microsofts Visual Studio-liknande svit för maskininlärning

Microsoft har varit på en bunt binge som för sent, som samlar flera av sina olikartade produkter och tjänster i sviterna.

Det ser ut att bli ännu en svit i korten kallas Open Mind Studio. Open Mind är en Visual Studio-liknande svit för maskininlärning, enligt diabilder från en 2 augusti föredrag av Microsoft vice VD i applikationer och tjänster Qi Lu.

AI tekniker blir en del av varje dag computing: här är hur de används för att hjälpa återförsäljare online hänga med i konkurrensen.

Glid inbäddad i det här inlägget ovan är från Lus “maskininlärning @ Microsoft” presentation vid Stanford Scaled maskininlärning konferensen. Jag hittade bilden däck från hans tal tack vare en tweet från The Walking Katt på Twitter.

Microsoft inbäddning mer av sina maskininlärnings smarts över hela sin produktstapeln, från Bing och Outlook till Skype och HoloLens. Microsofts kärnmaskininlärningsbyggstenar inkluderar dess Azure ML molntjänst, Microsoft R Server dess beräknings Network Toolkit (CNTK), Cognitive API, och HDInsight / Spark.

Microsofts Cortana Intelligence Suite är en bunt av maskininlärnings relaterad mjukvara och tjänster som Microsoft redan erbjuder. Det finns också ett besläktat verktyg som kallas Azure maskininlärning Studio, som är en dra-och-släpp verktyg för att bygga, testa och driftsätta prediktiv analys på användardata.

Men det finns en annan maskin-learning svit i Microsofts arsenal. Lu beskrev något som kallas “Open Mind Studio: den” Visual Studio “för maskininlärning” under hans Stanford prata.

Open Mind Studio är något jag tror inte Microsoft har officiellt meddelat eller ännu gjorts tillgängliga för kunderna. Jag frågade Microsoft för en kommentar om när och om Open Mind Studio skulle släppas, och en talesman berättade bolaget hade ingen kommentar utöver vad som är i gliddäcket. Min gissning är Microsoft kan spara den officiella avslöja av Open Mind för sin kommande Data Summit Science i slutet av september.

Baserat på Lus diabilder, ser det ut som Open Mind Studio kommer att köras på en mängd olika datorplattformar, använda sig av en gemensam förenad infrastruktur för lagring, efterlevnad, resurshantering, schemaläggning och distribution, och det kommer att integrera Microsofts CNTK, andra icke microsoft djupt lärande ramverk som Caffee, TensorFLow, etc., samt öppen källkod beräknings ramverk som Hadoop och Spark, och specialiserade optimerade beräknings ramverk som Microsofts egen SCOPE och chana.

SCOPE är Microsofts parallell fråge kapacitet / språk för Cosmos. Cosmos var kodnamnet för Microsofts stora uppgifter beräkning, analys och lagringstjänst, som så småningom fick sin kundinriktade debut i form av Microsofts Azure Data Lake tjänsten. Chana är Microsofts egen Remote Direct Memory Access (RDMA) -optimized beräkning ram, som enligt Lu gliddäck, är inriktat på snabbare nätverk.

På tal om kodnamn, Lu däck ingår också en ny (för mig) kodnamn: Pikes Peak. Pikes Peak är kodnamnet för version två av Microsofts Katapult fältprogrammerbar gate-array (FPGA) tyg.

Microsoft redan hade använt FPGA att hantera Bing indexering i begränsad omfattning. Förra året, tjänstemän sade företaget började använda SmartNICs att avlasta komplexa funktioner, såsom crypto, lagring acceleration, och kvaliteten på serviceuppgifter på FPGA, spara CPU i sina datacenter servrar.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Artificiell intelligens;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, innovation,? LG investera i AI för smarta apparater, autonom körning, stora datamängder,? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb; artificiell intelligens, IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

? LG investera i AI för smarta apparater, autonom körning

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut